USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Бойові ножі й тактичне спорядження: в «Устилузі» затримали контрабанду

18 Серпня 2023 14:33
Через митний пост «Устилуг» група волинських «закупівельників» намагалася приховано ввезти 32 предмети холодної зброї. До відповідальності буде притягнуто водія мікроавтобуса. Він заявив, що під час завантаження не мав часу контролювати достовірність виписаних на польському складі документів.

Про це повідомили у Волинській митниці.

Волинські митники звернули увагу на багаж мікроавтобуса, що в”їжджав в Україну. Для проходження контролю кожен з пасажирів подав документи з переліком закупленого у Польщі спецодягу чи спецвзуття у стилі мілітарі. Працівники управління боротьби з контрабандою і порушеннями митних правил ретельно звірили заявлений товар із фактично наявним. Під час огляду встановлено повну або часткову відсутність одних позицій, натомість виявлено не зазначений у товаросупровідних документах вантаж.
Серед усього – 32 ножі з рукояткою та піхвами торгової марки MIL ТЕС, що мають ознаки холодної зброї. Їх вилучили на експертизу. До Нацполції скеровано повідомлення про злочин, попередньо кваліфікований за ознаками ст. 263 Кримінального кодексу «Незаконне поводження зі зброєю».
Крім ножів, «зайвими» у багажі виявилися ще понад дві сотні одиниць спецодягу чи спецвзуття вартістю майже 300 тис. грн. Їх теж тимчасово вилучили на склад митниці. Відповідно до ст. 483 Митного кодексу, подання митному органу неправдивих відомостей про товар тягне за собою штраф в розмірі 100% вартості предметів порушення з їх конфіскацією. Після завершення провадження остаточне рішення у справі ухвалить суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus