USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Ізраїль: кількість загиблих зросла до 700, в країні оголошено воєнний стан

8 Жовтня 2023 22:13
Кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу перевищила 700 осіб, понад 2200 дістали поранень.

Про це пише УП з посиланням на The Times of Israel.

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю повідомило, що з суботи понад 2243 людини було поранено й доправлено в лікарні Ізраїлю.

22 з них перебувають у критичному стані, 343 – у важкому, 439 – у стані середньої тяжкості, 1093 – у легкому, 50 – у стані сильної тривоги, а 187 – на обстеженні у медиків.

Читати ще: Ізраїль входить у тривалу і складну війну. Що сталося за ніч

Разом з тим, Білий дім заявив, що президент США Джо Байден наказав надати додаткову підтримку Ізраїлю «перед обличчям цього безпрецедентного терористичного нападу з боку ХАМАСу».

У заяві не міститься жодних подробиць про цю підтримку.

Пресслужба уряду Ізраїлю у неділю підтвердила, що щонайменше 100 ізраїльтян перебувають у полоні в Газі.

Читати ще: Унаслідок боїв в Ізраїлі загинули дві українки, – МЗС

Досі Ізраїль відмовлявся підтвердити кількість цивільних і військових, які перебувають у заручниках. За повідомленнями ЗМІ, щонайменше 170 осіб можуть перебувати в полоні в Газі.
Армія оборони Ізраїлю заявила, що у неділю ізраїльські військово-морські сили завдали ударів по низці морських позицій ХАМАСу в секторі Гази. Військові публікують відеозаписи, на яких зафіксовано момент ударів.
Армія оборони Ізраїлю також заявила, що в неділю здійснює нову хвилю авіаударів у секторі Гази по цілях, що належать ХАМАСу.

Як пише Бабель, Військово-політичний кабінет Ізраїлю проголосував за пункт 40 Алеф. Він передбачає офіційне оголошення війни.
Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен заявив, що 84 країни світу висловили підтримку його країні, зокрема й Україна.

Палестинці, які живуть у секторі Гази, отримали повідомлення на телефони від ізраїльських військових із наказом покинути свої домівки через загрозу бойових дій. Арабські медіа передають, що загинули понад 380 палестинців, ще 2200 поранені. У Німеччині заявили, що переглянуть допомогу палестинцям після нападу ХАМАСу на Ізраїль. Водночас Іран сказав, що підтримує «законний захист палестинської нації».
На тлі конфлікту Британія, Франція, Німеччина, Іспанія, Італія та Іспанія посилили захист єврейських громад.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня палестинський рух ХАМАС напав на Ізраїль, заявивши про початок військової операції «Повінь Аль-Акса». Ізраїль у відповідь оголосив про початок контртерористичної операції в секторі Гази під назвою «Залізні мечі». У країні ввели надзвичайний стан. Премʼєр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху у зверненні до громадян сказав, що країна перебуває у стані війни й переможе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus