USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бойовики мають план захопити Дебальцеве до перемир'я

13 Лютого 2015 15:02
Наразі на Дебальцевському плацдармі російські регулярні війська ведуть масований артилерійський і мінометний обстріл українських позицій. Окрім того, з’явилася інформація, що що бойовикам наказали зайняти Дебальцеве до неділі.

Власне, про ситуацію на плацдармі на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав головний редактор "Цензор.net" Юрій Бутусов, а от щодо планів до перемир’я поінформував заступник міністра оборони Петро Мехед.

Про це йдеться на сторінках gazeta.ua.

«Битва на Дебальцевському плацдармі прямо зараз досягло небувалого напруження. Російські регулярні війська ведуть масований артилерійський і мінометний обстріл українських позицій. Під прикриттям вогню російські загони штурмують наші опорні пункти, намагаються прорвати оборонний периметр», - написав Бутусов.

З його слів, ворог зосередив в районі Логвинового-Калинівки не менше двох батальйонно-тактичних груп, посилених артилерійськими частинами.

«Знищити вузол опору Логвинове-Калинівка можна тільки при серйозному накопиченні сил і засобів. Противник намагається зірвати контрудар по Логвиновому, скувати наші сили, атакуючи по всьому фронту плацдарму», - повідомив він.

Крім того, Бутусов зазначив, що наразі артилерія противника здійснює масовані нальоти на опорні пункти та рубежі розгортання сил АТО.

«Українські війська ведуть вогонь у відповідь, відбивають атаки, проте очевидно, що в результаті перекидання з Росії та з інших ділянок фронту додаткових підрозділів росіяни зосередили в районі Дебальцевого сили, які як мінімум не поступаються нашому угрупованню за чисельністю і вогневій потужності. Це воює російська регулярна армія», - зазначив Бутусов.

«Схоже, Путін вирішив продемонструвати, що йому плювати на думку Заходу і на Мінські угоди, і він буде вести війну за всяку ціну. Це не мир - це повномасштабна справжня війна», - резюмував він.

Заступник міністра оборони Петро Мехед, своєю чергою, заявив, що бойовикам наказали зайняти Дебальцеве до неділі.

Про це він сказав на брифінгу в Кабміні, передає Лівий берег.

«Сьогодні, маючи домовленості про припинення вогню з нуля годин 15 лютого, терористи і російські війська отримали завдання підняти прапор у Дебальцевому», - сказав він.

З його слів, таке саме завдання поставлено і щодо Маріуполя, однак якщо за Дебальцеве тривають запеклі бої (згідно з даними Мехеда - сьогодні вранці місто атакували тричі), то Маріуполь перебуває під жорстким контролем українських військ.

Мехед також повідомив, що, згідно з останньою інформацією, на території України перебуває більш ніж 10 тисяч солдатів Збройних сил Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus