USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Бойовики заявили про готовність обміняти 5 полонених

8 Жовтня 2015 09:46
Бойовики самопроголошеної "Луганській народної республіки" заявили, що в четвер, 8 жовтня, направлять Києву офіційну пропозицію по обміну полоненими за формулою "всіх на всіх".

Про це в середу повідомила учасник так званої робочої підгрупи з гуманітарних питань та обміну військовополоненими Ольга Кобцева, - повідомляє Gazeta.ua з посиланням нає "ТАСС".

"Ми готові хоч сьогодні віддати українській стороні п'ятьох людей. Відповідна пропозиція була доведена мною українській стороні під час останньої зустрічі в рамках підгрупи. Українська ж сторона у відповідь попросила написати офіційну заяву про такий наш намір", - заявила вона.

Нагадаємо, в полоні у бойовиків на окупованому Донбасі досі залишаються 153 українці, у тому числі цивільні.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, майже рік перебуває в полоні лучанин, боєць першого батальйону територіальної оборони Сергій Дмитрук. Він зараз утримується бойовиками на території Луганщини.

Родина Сергія звертаєтья в усі можливі інстанції та служби, оббиває всі пороги. Із клопотанням про визволення його з полону клопочуть представники обласної влади та церкви. Так, у серпні 2015 року голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик оголосив звернення, яке підготували в облдержадміністрації до Президента України. У листі вказане прохання сприяти звільненню з полону волинянина.

Окрім цього, речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук повідомив, що через віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка передав президент у Петру Порошенку щодо сприяння у визволенні з полону Сергія Дмитрука і ще двох волинських бійців, із 51-ої бригади, яких на початку вересня визволили з полону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus