USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бойовики в останню мить зірвали обмін полоненими

16 Серпня 2015 00:20
Ватажки терористів "ДНР" зірвали обмін полоненими. В останню мить вони висунули вимоги, погодитися на котрі українські переговорники не могли з міркувань безпеки, - повідомляє ТСН.

Обмін готували протягом трьох місяців. Сторони вийшли на "фінішну пряму" процесу два дні тому. З українського боку в процесі активну участь брали волонтери, військові та працівники СБУ. Маріупольський суд змінив санкцію для обвинувачених у бандитизмі, пограбуваннях і вбивствах осіб із тримання під вартою на домашній арешт. Ця юридична формальність дозволяла вивести обумовлених із бойовиками кримінальних авторитетів із зали суду, посадити в автобуси та вирушити на лінію розмежування сторін.

Загалом домовилися про обмін у форматі 13 на 13. Серед полонених українських військових мали б звільнити офіцерів, які провели в неволі рік після трагічних подій під Іловайськом.

Однак в останній момент бойовики несподівано висунули нові вимоги. Зокрема йшлося про проведення обміну на території, підконтрольній "ДНР", а не на нейтральній смузі. Переговори тривали більше доби на самісінькій передовій. І завершилися фіаско. Тримісячна копітка праця провалилася.

Однак військові не втрачають віри в можливість звільнення своїх побратимів і продовжуватимуть пошук шляхів їх обміну.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus