USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«БПП» шантажує Фірсова і Томенка

27 Березня 2016 18:58
Народних депутатів Єгора Фірсова і Миколу Томенка шантажує “Блок Петра Порошенка”. Так, голова фракції “БПП” в парламенті Юрій Луценко заявив, що партія дозволить Фірсову і Томенку зберегти мандати, якщо вони знову ввійдуть в фракцію.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, - інформує Страйк.

“Єдиний шлях уникнути процедури позбавлення мандата – заява про повернення у фракцію. В іншому разі місце тушок займуть Бригинець і Білоцерківець. Перший прийде в зал ВР просто із фронту, інший – керівник столичної організації УДАРу”, – заявив він.

Нагадаємо, 25 березня партійний з'їзд "Блоку Петра Порошенка Солідарність" прийняв рішення про дострокове припинення депутатських повноважень парламентаріїв Миколи Томенка та Єгора Фірсова, які раніше покинули ряди однойменної фракції.

Рішення ухвалили більшість делегатів перед закриттям з’їзду, однак уже з’явилося відео, на якому видно, що результати голосування могли бути підготовлені заздалегідь: ведучий зачитав їх із папірця, який тримав у руці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я НЕ ОБІЦЯВ ВИБОРЦЯМ РОЗБУДУВАТИ МЕРЕЖУ МАГАЗИНІВ «РОШЕН», - ТОМЕНКО ПРО ВИКЛЮЧЕННЯ З БПП

“Натяки, що немає закону, за яким має відбуватися це дострокове припинення – недоречні. Конституційний Суд давно встановив, що Конституція – закон прямої дії. Інакше не чинною є конституційна норма про персональне голосування, про право на мирні зібрання та багато інших норм Конституції, під які немає закону”, – вважає Луценко.

До слова, вчора депутат від “БПП” Віталій Чепинога на своїй сторінці у Facebook написав, що теж виходить з фракції, щоби висловити підтримку Фірсову та Томенку.

БПП керувався статтею 81 Конституції, яка передбачає дострокове припинення повноважень народного депутата України у разі невходження депутата, обраного від певної політичної партії, до складу її фракції або виходу зі складу такої фракції.

До слова, Томенко заявив про свій намір податив суд на Президента через незаконне ветування закону про профтехосвіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БПП ЗАЛИШИЛО 13 ДЕПУТАТІВ, - НАРДЕП
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus