USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Брата судді Вовка взяли під варту, застава – 35 млн гривень

9 Квітня 2021 10:37
Суд відправив брата голови Окружного адмінсуду Павла ВовкаЮрія Зонтова – під варту до 4 червня з альтернативою застави – 35 млн 185 тисяч гривень.

Прокурори наполягали на застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави – 70 млн гривень, пише Українська правда.

Захист просив у клопотанні відмовити. За його словами, Зонтов не буде переховуватися від слідства, він військовий, має міцні соціальні зв’язки, а все його майно та родина знаходяться в Україні.

Зонтов зазначив, що його річна зарплата становить 400 тисяч гривень, і сума застави і близько не співрозмірна з його доходами.

Читати ще: Майже $4 млн та антикваріат: НАБУ показало скарб, який знайшли під час обшуків у брата голови ОАСК Вовка

За версією слідства, Юрій Зонтов і ще один адвокат – Юрій Донець – на початку 2021 року запропонували «допомогти» страховій компанії «АКС Кепітал», яка наразі вже перебуває в стані припинення діяльності.

Фірма подала до Окружного адмінсуду позов проти Державної податкової служби і просить визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення. Донець представляв інтереси компанії в суді.

Адвокатів «здав» правоохоронцям чоловік на ім’я Коваленко, який був ліквідатором «АКС Кепітал» і якого підбурювали дати хабар судді Тетяні Балась.

За твердженням слідства, Донець під час зустрічі з Коваленком запропонував йому за 100 тисяч доларів організувати рішення на користь страхової компанії. Після цього адвокат залучив свого знайомого – Зонтова, оскільки той є рідним братом голови ОАСК і може посприяти передачі хабара. При цьому Донець нібито говорив своєму клієнту, що домовлятись із суддею будуть, в тому числі, через голову суду Павла Вовка. Коваленко у січні 2021 року написав заяву в НАБУ про підбурювання до дачі хабара.

16 березня йому сказали, що суддя Балась попередньо погодилась ухвалити потрібне рішення за гроші.

25 березня ліквідатор страхової компанії передав Донцю перший транш у розмірі 10 тисяч доларів. 29 березня Коваленку сказали, що із суддею остаточно домовились про рішення і до 5 квітня їй треба передати залишок хабара. За твердженням НАБУ, з 90 тисяч доларів, які Коваленко 5 квітня передав Донцю, 10 тисяч адвокат залишив собі.

Другому фігуранту продовжать обирати запобіжний захід о 8 ранку 9 квітня.

Нагадаємо, 6 квітня НАБУ затримало Юрія Зонтова — брата Павла Вовка — під час отримання $100 тисяч. Зонтов з іншим адвокатом начебто обіцяв одній з компаній через свого брата вирішити питання з одним із суддів ОАСК, аби той виніс позитивне рішення в одній із справ.

Сам Вовк назвав затриманні і обшуки в суді «провокацією» з боку НАБУ. Глава ОАСК Вовк назвав затримання брата з хабарем «зведенням рахунків» та «помстою» і назвав їх «помстою».

Нагадаємо, НАБУ оголосило в розшук п’ять суддів ОАСК, в числі яких голова ОАСК Павло Вовк, і два члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Своєю чергою НАБУ неодноразово викликало Вовка і суддів для участі в процесуальних діях. Також Вовку вручали повістку про виклик до Вищого антикорупційний суду, але той не з’являвся.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Квітня 2021 13:50
хех. та заплатить на раз...йому як пару гривень

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus