USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бронежилети для волинських бійців везтимуть з Німеччини

23 Червня 2014 22:00
Альтернативний спосіб постачання бронежилетів відшукали волинські активісти. Привозитимуть їх аж з Німеччини. Про це розповіли координатор Самооборони Майдану Андрій Хведчак та його заступник з матеріально-технічного забезпечення Сергій Чуріков під час прес-конференції, 21 червня.

Як повідомили активісти, завод із виготовлення бронежилетів «ТЕМП», в якого усі замовляють бронежилети, не встигає виготовляти амуніцію. Цьому не дозволяють виробничі потужності.

Завдяки представникам влади з районів, місцевих меценатів та людей, які жертвують гроші у скриньки, вдалося купити більше п’ятдесяти бронежилетів американської фірми «CONDOR».

Вага бронежилета удвічі менша від тих, які закупляли у «ТЕМПі» - 7,5 кілограм. Ціна – близько 3 тисяч гривень, проте вона може коливатися в залежності від способу доставки.

«Бронежилет – один із найдорожчих засобів захисту тіла бійця. Самооборона уже змобілізувала на бронежилети, що йдуть на батальйон «АЙДАР» 140 тисяч гривень», - повідомив Сергій Чуріков.

Кожна одиниця бронежилета перевозиться особисто однією людиною, адже діє ембарго на ввезення подібних товарів у великій кількості вантажівками. Проте існує законний метод перевезення однією людиною одного бронежилета.

Існує й інший спосіб виготовлення бронежилетів - це нарізання бронепластин. Одну із таких Андрій Хведчак продемонстрував журналістам. Оскільки пластини не будуть сертифіковані, то вони будуть відстрілюватися різними видами зброї для перевірки міцності.



Андрій Хведчак запевнив, що такі способи отримання бронежилетів допоможуть надати безпеку не тільки бійцям батальйону «АЙДАР», де служать волиняни, а й іншим воякам.

До Самооборони звертається багато людей із питанням, де відшукати бронежилети. Тож, організація може допомогти у доставці цього засобу захисту й для інших бійців. Контактний номер телефону: (096) 990 55 09 Сергій Чуріков.

Якщо ви готові допомогти бійцям на сході можна здійснити переказ коштів на картку ПриватБанк 5363 5423 0262 7485 (Чуріков Сергій Борисович), або зробити безготівковий перерахунок на р/р 22008055506351, МФО303440, Код39109290 (ПриватБанк), призначення платежу - благодійна допомога на здійснення статутної діяльності.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Українець Показати IP 23 Червня 2014 22:10
Пропіарились, аколи вони, тобто координатор Самооборони Майдану Андрій Хведчак та його заступник з матеріально-технічного забезпечення Сергій Чуріков будуть захищати Україну, зібрати гроші, купити товар і передати на передову, і знову в тепле ліжечко, а совість де. Вас хлопці під різними назвами в області дох**я а все тільки для забезпечення армії а хто ж лави тої армії поповнить, здорові на вид орли рожеві личка, а на війну слабо. Беруть дітей їдуть 50 літні добровольці, а ви виходить сц*куни . Я на своїх внучат кажу запісьондрики, вам теж підходить.
Анонім до Українець Показати IP 23 Червня 2014 23:29
Чиста правла про таких тільки такі коментарі і писати дякую. Хочуть прославитись за рахунок інших
Вася до Українець Показати IP 24 Червня 2014 09:30
Чого ці козли не в армії? Купить за гроші бронежилет за кордоном не проблема.
боєць до Українець Показати IP 24 Червня 2014 09:33
В батальоні "Айдар лише 8 добровольців з Волині, а ці губошлбьопи піраться
РМСП "Світязь" до Українець Показати IP 24 Червня 2014 09:39
В сотню спецпризначення "Світязь" за місяць записалось лише 10 добровольців в основному бувші працівники міліції, а ці "сцикунопатріоти",разом з ПС і Данильчуком, розказують нам як жити. На, шо дивиться війскомат чому не призиваютиь їх примусово
Антон до Українець Показати IP 24 Червня 2014 09:49
Який мудрий бізнес план. Скиньмося грішми, відкриємо візи для півсотні самооборони, проплатимо відрядження і вони привезуть 50 бронежилетів і так кожен тиждень, нормальна тема. Йдіть козли воювати, а вішати лапшу в нас таких через одного
Мері до Українець Показати IP 24 Червня 2014 09:52
прочитала коментар... а що робите ви, дідусь, для захисту своїх дітей, внуків? ваші діти там? скільки ви пожертвували грошей чи часу для такої справи? дожили до внучат, а культура де? цей же коментар читають і школярі... діду...діду...Адміністрація має чистити такі коментарі, хоча би викидати де-які слова.
Ірина Показати IP 23 Червня 2014 22:15
Прямо таки на чурикова і відсилати гроші....! І невже такий деб знайдеться! А на мою фамілію чи рахунок неможете скидати... ( вже зовсім обнагліли)
nikolay protas Показати IP 24 Червня 2014 01:46
коментар було видалено
правдива Показати IP 24 Червня 2014 09:17
А посвідчення "Учасник бойових дії" вже отримали?!
Ліна Показати IP 24 Червня 2014 09:21
А це як так на першому відео, вільно, без супроводу міліції, військових у лісі так вільно з Калашем розгулюють, стріляють...???!!! Це що таке? По відео міліція застосує міри??? Ладно там на полігоні чи у військовій частині, а от так???!!! Не збираються зброю здавати?!
Луганск Показати IP 24 Червня 2014 10:44
Ополченцы воюют без бронежилетов и без масок, а кто террористы догадайтесь сами.
пан Показати IP 24 Червня 2014 12:06
Если броники поступят через львовскую таможню -...опа.
Добрий Показати IP 26 Червня 2014 23:58
Хочу сказати тим ботанам, які пишуть про якийсь піар, при цьому дупу ізза комп"ютера не піднімуть: більшість членів Самооборони і в тому ж числі Хвидчак побували на Луганщині в складі батальйону "Айдар". Що, не знали?!?!? Їздили групами по 8 чоловік. Так, писати тупі коменти це не мішки ворочати. Я маю відношення до бронепластини і їх виготовлення хочу сказати що нам реально потрібна матеріальна підтримка на закупку бронематеріалу для виготовлення бронепластин. Продемонстрована бронепластина відповідає стандарту DIN EN1522, що відповідає 5-6 класу захисту по ГОСТу. Якщо в нас все вийде, то можливо буде забезпечувати надійним захистом наших хлопців. Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus