USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині шукають спосіб закупити бронежилети

5 Липня 2014 16:47
На Волині шукають альтернативу постачальника бронежилетів для волинських бійців. Адже, як відомо, завод "ТЕМП" не може впоратися із об’ємом замовлень. Відтак, волинські військові можуть дочекатися засобів захисту аж у серпні.

Нагадаємо, що Волиньрада виділила 3 мільйони гривень на купівлю захисної амуніції для бригади, територіального батальйону та частини внутрішніх військ ще наприкінці травня. Однак досі не закупили жодного бронежилета чи каск.

Способи закупівлі бронежилетів шукали під час виїзного засідання координаційної ради при голові Волинської облради на базі 51-ї механізованої бригади у Володимирі-Волинському вчора, 4 липня. Про це інформує заступник голови облради Ігор Гузь.

Як стало відомо, бригада забезпечена бронежилетами десь на 50%, на 380 військових територіального батальйону є лише 7 бронежилетів. А батальйон можуть в будь-яку хвилину відправити в зону дії АТО.

Чому досі так і не закупили потрібні бронежилети?

По-перше, Міністерство оборони поставило Волинь в чергу у другій десятці областей, що мають отримати потрібну продукцію з заводу "ТЕМП". Своєю чергою, це підприємство фізично не справляється з замовленнями.

Окрім того, Верховна Рада і Кабмін так і не спростили процедуру тендерних закупівель, що гальмує процес. До слова, Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк звернувся до волинських народних депутатів із закликом відміни тендерних процедур. З його слів, нардепи мають звернулися до Кабміну щодо відміни тендерів.

Своєю чергою, члени координаційної ради та військові на полігоні випробували на міцність пластини, що пропонують виробники з Києва. Пластини витримали постріли. Більше того, приватна структура має всі потрібні сертифікати та дозволи і готова в короткий термін поставити військовим потрібну кількість бронежилетів. Однак питання, чи на цей раз ніщо не завадить втілити ідею в життя, так і залишається поки риторичним.

До слова, 11 липня, під час сесії Волиньради планується заслухати керівництво бригади, територіального батальйону та частини внутрішніх військ з приводу використання коштів, поточних проблем та потреб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 5 Липня 2014 23:09
Я знаю де можна купити но не великiми партиями?
Володимир Показати IP 5 Липня 2014 23:41
А представники "Правого сектора" їздять по людях і збивають кошти тіпа на бронніки. Чи може Данильчуку на ремонт квартири?
Самий нижній сектор Показати IP 6 Липня 2014 10:14
З такими статками,як у Порошенка і Ахметова за 1 день на армію все знайшлось.От і патріотизм їхній народ побачить Вони навіть не помітять мінус.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus