USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Броньовані примари Краматорська: що це було?

16 Квітня 2014 21:43
Український інформаційний простір сьогодні сколихнули повідомлення з Краматорська. По Краматорську пересувається російська бронетехніка... Сепаратисти захопили українські БТРи... А на підтвердження - фото та відео з броньованими машинами під російськими прапорами. Інтриги додало повне мовчання з боку офіційних структур, адже всі прес-служби раптово ніби увійшли у ступор і опинилися поза зоною доступу. У Міноборони відразу поспішили заспокоїти, що відео - фейк.

Тим часом, власну версію подій в Краматорську запропонували політики.

Дізнатися про "броньовані примари" в Краматорську, в оборонному відомстві врешті вдалося "Укрінформу".

"На Донеччині російськими розвідувально-диверсійними групами і місцевими екстремістами захоплено кілька зразків бронетехніки України".

Як уточнили у відомстві, шість одиниць бронетехніки ЗС України увійшли 16 квітня у Краматорськ за планом АТО. У центрі міста рух колони заблокували місцеві жителі, "серед яких були помічені представники російських розвідувально-диверсійних груп". Після блокування техніка була захоплена екстремістами.

При цьому не обійшлося і без використання славнозвісної тактики Путіна - попереду жінки і діти. Ця тактика "успішно виправдала" себе раніше в Криму, а потім і в містах на південному сході України. Так і цього разу, прикриваючись, як справжні терористи, жінками і дітьми, російський спецназ без бою заволодів технікою.

"И пускай попробует кто-то из числа военнослужащих стрелять в своих людей, за которыми мы будем стоять сзади. Не впереди, а сзади! Пускай они попробуют стрелять в женщин и детей! И я посмотрю на тех, кто отдаст такой приказ на Украине", - розкривав Путін на початку березня тактику, яку російські війська застосовуватимуть в Україні.

І справді, українці не стріляли. В Краматорську також не стріляли.

"Повідомлення окремих ЗМІ про перехід українських військовослужбовців на бік екстремістів не підтверджуються", - заперечили в Міноборони.

Сама захоплена техніка (уся на базі БМД) зараз знаходиться в сусідньому Слов'янську. Поблизу неї перебувають "особи у військових одностроях, які не мають стосунку до Збройних сил України". Де українські військовослужбовці з цієї техніки, наразі встановлюється. Є інформація, що вони залишилися в Краматорську.

Згідно з даними ЗМІ, на місце подій в Краматорськ виїхав керівник Міністерства оборони України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Всезнайко Показати IP 16 Квітня 2014 21:53
Я в шокові!! Перший віце-прем"єр не володіє ситуацією... То поїдь, падло і подивись! Влада ніяка...
Нияка до Всезнайко Показати IP 16 Квітня 2014 21:55
Влада нияка да к тому же и не легитимна...
оля Показати IP 16 Квітня 2014 22:13
Ха-ха позор на весь світ ото домайданились.
Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 22:15
Даремно народ віддав владу тим придуркам - гнати їх усіх треба було в шию i доводити революцію до завершення
Василь Показати IP 16 Квітня 2014 22:35
Солдат(матрос)у мирний і воєнний час відповідає за точне і вчасне виконання наказів , цілісність виданого йому майна, справний стан своєї зброї і дорученої йому техніки... Якось так 20 років назад вчив
Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 22:38
яке позорисько, ото вояки, скільки ще грошей на армію дати? ото влада, ото керівництво. Оце наслідки бездарного керівництва, починаєш мимоволі сумувати за яником
радио вьетнам Показати IP 16 Квітня 2014 22:42
16.04.2014, INTERFAX.RU, 13:21 - В руководстве Донецкой народной республики подтверждают, что направленные Киевом в Славянск военнослужащие украинской армии переходят на сторону приверженцев идеи федерализации. "По последним данным, на нашу сторону перешло подразделение с пятью или шестью БТРами, сейчас уточняем", - сказал в среду в телефонном интервью "Интерфаксу" один из предводителей ополченцев, попросивший не называть его имени. Он сообщил, что только что приехал в Донецк из Славянска, где провел всю ночь. По его словам, всю ночь подразделения войск хунты концентрировались в районе Изюма. "Там два танка, 15 БТРов и около 700 человек личного состава. Есть им нечего, ходят по хатам, побираются. Их кормят сердобольные граждане. Такие дела", - резюмировал собеседник "Интерфакса".
радио вьетнам Показати IP 16 Квітня 2014 22:44
16.04.2014, РИА Новости, 14:04, Славянск - Экипажи еще трех украинских БТР перешли на сторону ополченцев в Славянске и Краматорске Донецкой области Украины, передает корреспондент РИА Новости с места событий. БТР приехали в центр Славянска, контролируемый народными ополченцами, встали около райсовета и сняли флаги Украины, оружие они передали ополченцам. "Мы решили не воевать с народом и не защищать такую власть", — пояснили РИА Новости члены экипажей. В беседе с корреспондентом РИА Новости они рассказали, что уже четыре дня им не предоставляли питание. В Донецкую область их прислали из соседней, Днепропетровской
дістали Показати IP 17 Квітня 2014 00:16
""И пускай попробует кто-то из числа военнослужащих стрелять в своих людей, за которыми мы будем стоять сзади. Не впереди, а сзади! Пускай они попробуют стрелять в женщин и детей! И я посмотрю на тех, кто отдаст такой приказ на Украине", - розкривав Путін на початку березня тактику, яку російські війська застосовуватимуть в Україні." Ну скільки вже можна? Ну посміялися і досі. Кожен день все нові і нові казки розповідають. Ви що думаєте що в людей не вистачає розуму співставити одне до одного? Ким був Путін до президенства? Така людина може розкрити тактику? Можливо він і говорив подібне, скоріше за все і говорив, але слів "за которыми мы будем стоять сзади. Не впереди, а сзади! " там точно не було і не могло бути. Якщо хтось не хоче щоб з нього робили ідіота, то шукайте оригінал - інтернет в поміч!
Луцк Показати IP 17 Квітня 2014 00:34
Срочно запретить 51 мехбригаде покидать територию Волыни. Чем мы от фашистов защищаться будем? Шапками?
луцьк Показати IP 17 Квітня 2014 01:10
Як могли військові з Київа перейти на сторону народу, сепаратистів, здатися без бою, віддати техніку?? Щось я нічого вже не розумію. Щось тут не то...
радио вьетнам Показати IP 17 Квітня 2014 01:24
коментар було видалено
До радіва Вьєнтконг Показати IP 17 Квітня 2014 07:50
а мне мая саседка давеча рассказывала, что...
Анатолій Показати IP 17 Квітня 2014 08:32
Зливають Донецьк, так само як злели Крим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus