USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Британія і Канада запровадили санкції проти Лукашенка

29 Вересня 2020 18:30
Канада і Велика Британія запровадили санкції проти офіційних осіб уряду Білорусі, включаючи самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Як повідомляє «Європейська правда», відповідну заяву розміщено на сайті МЗС Канади.

«У координації зі Сполученим Королівством і в підтримку народу Білорусі Канада вводить санкції проти офіційних осіб уряду Білорусі, включаючи Олександра Лукашенка. Ці дії вчиняються відповідно до Закону про спеціальні економічні заходи», – йдеться в заяві.

У документі зазначається, що після фальсифікованих президентських виборів в серпні 2020 року уряд Білорусі проводить систематичну кампанію репресій і державного насильства проти учасників громадських протестів і діяльності опозиційних груп.

Міністр закордонних справ Британії Домінік Рааб заявив про введення санкцій стосовно Лукашенка і семи інших офіційних осіб, серед яких радник з національної безпеки і начальник штабу, повідомляє Reuters.

«Існує зникаюче вікно, щоб вплинути на те, що відбувається в Білорусі, і ми вважаємо, що настав час діяти вже зараз. Перш за все, повинна бути ціна, повинна бути ціна за порушення прав людини, які ми спостерігали, і шахрайський підхід до цих виборів», – сказав Рааб.

Нагадаємо, минулого тижня країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, причетних до фальсифікації виборів та придушення мирних протестів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 29 Вересня 2020 19:51
У них міністри всі лгбтня, а Бацька - мужик!
Питання Показати IP 29 Вересня 2020 20:27
То який *народ* Білорусі ви підтримуєте, запроваджуючи свої с..... санкції? Шкода стало своїх грошенят, даремно витрачених на кольорову *революцію*?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus