USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Британія не передаватиме Україні винищувачі у найближчі місяці чи навіть роки, – Воллес

15 Лютого 2023 17:11
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що найближчим часом їхня країна не надсилатиме винищувачі в Україну, а зосередиться на тому, щоб Київ міг захистити себе в довгостроковій перспективі.

Як пише Європейська правда, про це він сказав в ефірі BBC.

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський закликав західних союзників надати винищувачі та зброю для війни проти Росії.

«Я не думаю, що в найближчі кілька місяців або навіть років ми обов'язково передамо винищувачі», – сказав Воллес, посилаючись на практичні питання.

Читати ще: Глава Європарламенту закликала надати Україні літаки та далекобійні ракети

«Ми маємо планувати не лише боротьбу на цей момент, де допомагаємо Україні відбивати незаконне вторгнення Росії, але маємо допомагати Україні з її довгостроковою стійкістю», – додав він.

«Зараз питання полягає в тому, як ми можемо допомогти Україні допомогти самій собі і зібрати достатньо, щоб унеможливити просування Росії», – каже міністр.

Читати ще: У США знайшли причину не надавати Україні далекобійні ракети ATACMS, – Politico

Воллес зазначив, що якщо уряд подарує Україні винищувачі, він також муситиме надати близько 200 військовослужбовців ВПС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 15 Лютого 2023 18:39
То нахіба Зєля туди їздив? Фоткатися?
Анонім Показати IP 15 Лютого 2023 19:24
тверезий погляд на події бритишів завжди був і лишається основою їх світогляду. схоже, що в мі-6 справно відпрацьовують свої зарплати. або немає віри поціновувачам golden eggs.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus