USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Британія вперше ввела санкції окремо від ЄС, у списку – 25 росіян

6 Липня 2020 23:08
Уряд Великої Британії вперше окремо від ЄС запровадив санкції проти десятків людей, обвинувачених у порушеннях прав людини в усьому світі. Під британські санкції потрапили 25 громадян РФ.

Про це повідомляє сайт уряду Британії, передає Укрінформ.

«Проти сорока дев’яти осіб та організацій, залучених до деяких найвідоміших порушень прав людини протягом останніх років, було запроваджено санкції в рамках рішення, прийнятого сьогодні урядом Великої Британії», – заявив міністр закордонних справ Британії Домінік Рааб.

Вперше Велика Британія запровадила санкції проти людей чи юридичних осіб за порушення прав людини самостійно, що дозволить уряду Британії самостійно працювати щодо санкцій з союзниками, зокрема США, Канадою, Австралією та ЄС.

Санкції запровадили проти 25 росіян, причетних до смерті адвоката Сергія Магнітського, який розкрив широко розповсюджену корупцію в Росії, зокрема злочини групи російських податкових та поліцейських чиновників.

Також під санкції потрапили:

– 20 громадян Саудівської Аравії, причетних до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі;

– двоє високопоставлених генералів М’янми, причетних до насильства проти Рохінджа та інших етнічних меншин;

– 2 організації, причетні до примусової праці, тортур та вбивств в Північній Кореї.

Сергій Магнітський разом із іншими юристами фонду Hermitage Capital звинувачував російських посадовців у розкраданні 5,4 млрд рублів з бюджету внаслідок відшкодування податків підставним фірмам. Пізніше проти Магнітського порушили справу. Російське слідство звинуватило його у допомозі голові фонду Hermitage Capital Management Вільяму Браудеру в ухиленні від сплати податків. Магнітський був підданий тортурам і помер у в'язниці у 2009 році. Адвокати юриста, його родичі, більшість російських опозиціонерів та європейських політиків вважають, що Магнітського фактично вбили, не надавши медичну допомогу.

Також повідомлялося, що російські гроші за «схемою Магнітського» виводили і в Україну.

США в 2012 році затвердили санкційний список, до якого включили відповідальних за цей злочин росіян, ЄС зробив подібні заходи в 2013-му, Канада остаточно ухвалила «акт Магнітського» у 2017 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 6 Липня 2020 23:48
Сергей Магницкий умер в ноябре 2009 года. Великобритания через 11 лет вводит санкции. Ничего не скажешь-оперативно работают. Американцы и то быстрее-через 3 года.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus