USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Британія підозрює Китай, РФ та Іран у поширенні фейків про принцесу Кейт, – ЗМІ

25 Березня 2024 11:26
Видання The Telegraph з посиланням на джерела в уряді, повідомило, що Росія, Китай та Іран поширюють дезінформацію про принцесу Уельську Кейт Мідлтон, щоб дестабілізувати ситуацію в країні.

Про це пише Європейська правда з посиланням на The Telegraph.

Урядовці припускають, що за поширенням теорій змови та інтернет-чуток про стан здоров’я принцеси стоять ворожі держави.

Після того, як принцеса Кейт оголосила про свій діагноз, британський прем’єр Ріші Сунак засудив тролів у соціальних мережах, які протягом останніх тижнів атакували її в Інтернеті.

Однак згодом принцеса знову стала жертвою нападок користувачів в Інтернеті, які засудили її за те, що вона не повідомила про свій діагноз раніше.

При цьому в британському уряді зростає занепокоєння тим, що до розпалювання шалених нападок на принцесу в соціальних мережах можуть бути причетні вороже налаштовані державні суб’єкти.

«Частиною способу дій ворожих держав є дестабілізація ситуації – чи то підрив легітимності наших виборів, чи то інших інститутів», – сказало джерело.

Ці коментарі з’явились у той час, коли Велика Британія готується оголосити про нові санкції проти Китаю після хвилі підтримуваних державою кібератак на групу високопоставлених депутатів.

Джерела в Букінгемському палаці кажуть, що нинішні виклики, з якими стикається королівська сім’я, є «тимчасовим сплеском», а не «сейсмічною зміною».

Вони додали, що король Чарльз «дуже позитивно налаштований» і «готується» повернутися до публічної роботи влітку, якщо дозволить стан здоров’я.

Читати ще: У короля Великобританії Чарльза III виявили онкологію на ранній стадії

Джерела в палаці висловили сподівання, що великі соцмережі можуть використати цю ситуацію для посилення систем, які наразі дозволяють безконтрольно поширювати брехню і теорії змови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Монтефьоре Показати IP 25 Березня 2024 13:38
Так а простим бритам хіба не чхати на її?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus