USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Російських військових відправляють у бій з лопатами, – розвідка Британії

5 Березня 2023 12:19
Як ствердили аналітики розвідки Великої Британії, РФ надалі наступає, однак із меншою підтримкою артилерії через брак боєприпасів. Зокрема мобілізовані штурмували позицію ЗСУ з лопатами та вогнепальною зброєю

Про це пише міноборони Британії у twitter.

За даними фахівців, що наприкінці лютого 2023 року російські мобілізовані резервісти розповіли про отримання наказу штурмувати український бетонний опорний пункт, маючи на озброєнні лише «вогнепальну зброю та лопати». Один із резервістів розповів, що «ані фізично, ані психологічно» не був готовий до таких подій.

Експерти зазначили, лопати – здебільшого інструменти для окопування, які використовуються для рукопашного бою.

Зокрема летальність цих МПЛ-50 особливо міфологізована в Росії: «Мало змінившись з моменту розробки у 1869 році, вони продовжують використовуватися як зброя, що підкреслює жорстокість і низькотехнологічність бойових дій, які стали характерними для переважної частини війни».

Читати ще: До Гдині прибула військова техніка США, частина – для України. Відео

Останні дані свідчать про збільшення кількості ближніх боїв в Україні: «Це, ймовірно, є результатом того, що російське командування продовжує наполягати на наступальних діях, які в основному складаються з піхоти, за меншої підтримки артилерійського вогню через брак боєприпасів у Росії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Брусилов Показати IP 5 Березня 2023 13:14
*Умом расию не понять аршином общим не измерить*. Вибачаюсь за ворожу мову

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus