USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Недобрий ранок для орків: ЗСУ влучили у склад боєприпасів військ РФ у Чорнобаївці

9 Липня 2022 11:45
Сьогодні українські військові знову завдали удару по ворожих військах на аеродромі в Чорнобаївці. У районі летовища триває пожежа – горить склад боєприпасів російських військ.

Про це повідомив радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

«Ранок у орків почався з прильоту та пожежі на складах боєприпасів. Очевидці у Херсоні повідомляють про довготривалу детонацію», – поінформував він.

Жителі Чорнобаївки та околиць Херсона пишуть про те, що в районі аеропорту здіймається стовп чорного диму, масштабна пожежа триває.

Радник голови Одеської ОВА Сергій Братчук теж відреагував на влучання ЗСУ, передає ТСН.

«Сьогодні зранку вийшла нова серія легендарного серіалу. Потужний вибух пролунав у районі аеропорту, де зазвичай кучкуються біля своєї техніки рашисти», – написав Сергій Братчук.
Військовий аеродром у Чорнобаївці російські війська використовують як командний пункт та місце збору літаків і вертольотів. Він уже понад 20 разів ставав мішенню українських військових.

Експерти зазначають, що Чорнобаївка – ключове місце для забезпечення угруповання російських військ у південних регіонах України. Оскільки армія знищила залізничні колії в регіоні, потяги розвантажуються на базах у Криму, а потім гелікоптери доставляють необхідні запаси до Чорнобаївки.

Друга важлива причина, чому росіяни не залишають аеродром, це передовий командний пункт. На території аеродрому розташували штаби всієї Зведеної Південної групи військ: 22-го армійського корпусу, 7-ї десантно-штурмової дивізії та тактичної групи 358-го ЗРП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українка Показати IP 9 Липня 2022 13:29
Кацапи ви за що воюєте поясніть як не секрет?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus