USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Британська розвідка: Російських школярів навчатимуть керувати безпілотниками

24 Липня 2023 11:58
Кремль робить ставку на використання тактичних дронів в Україні, як один із найважливіших компонентів сучасної війни. Тому навчатиме управляти ними навіть школярів.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, передає Главком.

Як зазначається у зведенні, всіх російських школярів будуть навчати основам управління бойовими безпілотниками. Російський сенатор Артем Шейкін оголосив, що уроки включатимуть ведення розвідки місцевості та способи протидії безпілотним літальним апаратам (БПЛА) противника.

За даними британської розвідки, уроки з БПЛА доповнюють навчання поводженню зі штурмовою гвинтівкою, навичкам роботи з ручними гранатами та надання першої допомоги в бою в переглянутій навчальній програмі «Основи безпеки життєдіяльності» для учнів 10 та 11 класів, яка має бути введена з 1 вересня 2023 року.

Читати ще: В Україні за кілька місяців загинули до 20 000 засуджених з ПВК «Вагнер», – британська розвідка

«Новий акцент Росії на залучення дітей до армії значною мірою є спробою культивувати мілітаризований патріотизм, а не розвивати справжні здібності. Проте додавання навичок використання БПЛА наголошує, що Росія визначила використання тактичних БПЛА в Україні як стійкий компонент сучасної війни», – зазначають у міноборони Британії.

Як повідомлялося раніше, російські окупанти, що беруть участь у війні проти України, страждають від дефіциту контрбатарейних радарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 24 Липня 2023 13:46
Щоб вони там всі повиздихали!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus