USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Загроза втрати Мар'їнки, запеклі бої за Авдіївку та необхідність мобілізації: головні заяви генерала Тарнавського

27 Грудня 2023 14:38
Командувач Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Тарнавський, де зараз тривають одні із найскладніших боїв на фронті, розповів для «ВВС News Україна» про актуальну ситуацію навколо Авдіївки, Мар'їнки та попередив про складний 2024 рік.

ТСН зібрав головні заяви, озвучені в інтерв'ю.

Бої за Авдіївку: чи зможе ворог оточити місто

За словами Тарнавського, Росія вже третій місяць штурмує Авдіївку. Окупаційна армія не шкодує ні техніку, ні особовий склад. Окупанти кидають на підкріплення підрозділи «Шторм-Z» та «Шторм-V».

Він наголосив, що Сили оборони постійно маневрують, бо одна військова частина не може утримати всю ділянку фронту.

Читати ще: Залужний заговорив про зміну технологій ведення війни у 2024 році

«Зусилля противника зосереджені на двох напрямках. Наступ відбувається в напрямку головного удару, а також на відволікальних напрямках. Зосередили величезну чисельність особового складу. Але я скажу – тими силами та засобами можна досягти кращих успіхів», – сказав генерал.

Тарнавський не прогнозує, чи є реальна загроза оточення Авдіївки.

Чи є сенс утримувати Мар'їнку

Тарнавський наголосив: завдання військового командування перш за все – зберегти особовий склад. Зокрема у боях за Мар'їнку в Донецькій області.

«Не шляхом самодурства або ліквідації нашого особового складу, а вмілих дій: маневром, вогнем, переміщенням, введенням противника в оману. Тому сьогодні питання не стоїть так – відійти абощо. Ми сьогодні чітко усвідомлюємо: якщо десь все знищено або немає можливості – наше завдання, перш за все, зберегти особовий склад. І ми вживаємо всіх заходів для того, щоб воно було не «любой ценой», – прокоментував він.

Читати ще: Велика мобілізація у 500 тисяч осіб: Залужний пояснив, звідки така цифра

Генерал додав, що росіяни стерли місто із лиця землі.
«Мар’їнка – це невеличке містечко, передмістя Донецька, і бої тут тривають вже не день і не місяць. Другий рік там активні бойові дії», – зауважив військовий.

Що відбувається у районі Роботиного на півдні

Тарнавський розповів, що окупаційні війська намагаються тиснути на українські війська та ведуть активні штурмові дії у районі Роботиного Запорізької області.

«Що таке Роботине? Це та ділянка місцевості, де ворог мав втрати в території. Де сьогодні він тисне, проводить активні штурмові дії. Але під час наступу ворога на будь-якій ділянці, повірте мені, є і позитивні, і негативні наслідки для них. Вони намагаються досягти успіху, а для нас важливо утриматися і дати чітку відсіч», – розповів він.

Читати ще: Умєров: Слово «демобілізація» зможемо використовувати лише після війни

Генерал запевнив, що Сили оборони дають гідну відповідь окупантам. Та додав, що в його операційній зоні українські сили ведуть і оборону, і наступ.

«Наступний рік буде ще важчим»

За припущеннями українського генерала, наступний рік для України у воєнному плані буде важчим, ніж попередній.

«Я думаю, що наступний рік буде, можливо, ще важчим. Тому що ми маємо закінчувати ведення бойових дій і звільнення наших територій. І що ближче до виконання цього завдання, головної мети – виходу на наші кордони, воно буде ще складніше. Ворог про це знає і буде творити все для того, щоб ми це завдання не виконали», – сказав він, додавши, що впевнений у перемозі України.

Необхідність мобілізації

Український генерал пояснив, що на фронті завжди відчувається нестача і людських, і технічних ресурсів, а для перемоги в цій війні Україні потрібні додаткові сили та засоби, адже військові втомлюються й потребують ротації.

Читати ще: Погодилися з Міноборони на 36 місяців, але є умови: Залужний про мобілізацію

«Завжди є брак ресурсу – і людського, і технічного. Це у всіх військових частинах та угрупованнях. І хай скільки є ресурсів – цього все одно мало. Те, що для перемоги в цій війні нам реально потрібні додаткові сили та засоби, ми всі прекрасно розуміємо. Тому що ті люди, які сьогодні виконують завдання, втомлені. Тому їх потрібно підмінити, замінити. Як у спортивних матчах, у футболі ця зміна проходить – точно так само і тут», – сказав генерал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 27 Грудня 2023 22:54
Яка загроза втрати,вже два днi як втратили,брехуни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus