USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

«Будемо перекривати дороги», – мешканці околиці Луцька скаржаться на роботу заводу

24 Травня 2019 10:25
Жителі села Струмівка, що під Луцьком, скаржаться на ТОВ «Технолоігя Базальту», який виробляє мінвату. З їхніх слів, через викиди формальдегіду люди просто не можуть дихати та потрапляють в лікарню. Тому вони просять допомогти вирішити цю ситуацію.

Про це йшлося 24 травня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Так, на розгляд комісії було винесено питання про забруднення навколишнього середовище ТОВ «Технологія Базальту» за зверненням мешканців.

Як зазначив голова комісії Андрій Козюра, на адресу комісію надійшло звернення від мешканців вулиць Рівненської та Теремнівська.

Ініціатор акції попросив допомоги, зазначивши, що на початку села Струмівка розпочав роботу завод з вироблення мінвати.

«Завод травить формальдегідами людей. Ми викликали поліцію, щоб нам допомогли. З заводу йде чорний дим, неможливо дихати, однак на це ніхто не реагує. На підприємстві стверджують, що їм дала дозвіл сільська рада. Ми зверталися до голови сільської ради Семенюка, але він сказав, що там «великі люди», і він не може вплинути», – зазначив представник ініціативної групи, додавши, що люди будуть перекривати дорогу, бо їх ніхто не чує.

Інша представниця ініціативної групи зазначила, що підприємство працює незаконно, а через викиди хворіють діти – у них збільшені лімфовузли. До того ж, вода через роботу заводу також не найкращої якості.

Зі слів людей, суд заборонив заводу працювати, але вони подали апеляцію, який «вони виграли всіма правдами й неправдами».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Травня 2019 14:43
Заміряйте ще й сморід у Гіркій полонці на полях фільтрації. Смердоття знову суне на Луцьк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus