USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Будівництво на Ковельській: як може змінитися образ Старого Луцька

17 Серпня 2016 16:20
Значний резонанс серед лучан викликало питання будівництва на узбережжі Стиру на вулиці Ковельській, що поряд зі Старим містом. Яке майбутнє ділянки, де нині активно облаштовують з’їзд до можливого місця будівництва багатоповерхових торговельно-офісних центрів та житлових будинків, з’ясовувало Інформаційне агентство Волинські Новини.

Цьогоріч увагу громадськості привернули роботи на ділянці навпроти перехрестя вулиць Ковельської та Набережної. Так, раніше неодноразово виникали застереження щодо того, що на ділянці площею майже три гектари може постати квартал багатоповерхівок, що суттєво змінить вигляд історичної частини міста.

Голова фракції «УКРОП» у міській раді Ігор Поліщук звернувся до міського голови щодо активних будівельних робіт з облаштування заїзду з вулиці Ковельської, які ведуться навпроти перехрестя вулиць Ковельської та Набережної. Депутат поцікавився, хто є замовником робіт, їхнім виконавцем, вартістю робіт та джерелами їхнього фінансування. Також він запитував, з якою метою відбувається облаштування вказаного заїзду.


У відповіді за підписом першого заступника міського голови Тараса Яковлева йшлося про те, що замовником робіт з реконструкції світлофорного об’єкта з влаштуванням з’їзду на перехресті вулиць Ковельська-Набережна є департамент житлово-комунального господарства Луцької міськради, підрядником виступає ТзОВ «Стир-Агро-Буд». Декларація про початок робіт зареєстрована в інспекції архітектурно-будівельного контролю від 28.03.2016 року № ВЛ 083160881430.

У наступній відповіді від 8 серпня за підписом міського голови Миколи Романюка повідомили, що, відповідно до розробленої ПП «ТОЛА» проектно-кошторисної документації та згідно з договором №19/04/16 від 19 квітня 2016 року виконуються роботи з реконструкції світлофорного об’єкта з облаштуванням з’їзду на перехресті вулиць Ковельська-Набережна.

Замовником робіт є департамент ЖКГ Луцької міськради, підрядником – ТзОВ «Стир-Агробуд», роботи виконуються за кошти інвестора ТзОВ «Український будівельний капітал Волинь», договірна вартість робіт становить 1,448 мільйона гривень. Водночас у документі не повідомили про мету здійснення будівельних робіт.


Нагадаємо, що у 2015 році Держархбудінспекція у Волинській області скасувала реєстрацію декларації про початок виконання підготовчих робіт щодо будівництва багатоповерхового житлового будинку у Луцьку на вулиці Ковельська, 17. Тоді під час проведення планової перевірки працівники інспекції виявили, що підготовчі роботи для будівництва багатоповерхівки з вбудованими торгово-офісними приміщеннями проводяться на земельній ділянці, яка не була відведена для цієї мети. Таким чином, це будівництво можна вважати самочинним. У зв’язку з цим реєстрацію відповідної декларації скасували.

Концепції забудови та критика архітекторів

Під час засідання Волинської організації Національної спілки архітекторів України 1 серпня інвестор, депутат Луцької міськради Андрій Козюра повідомив, що вклав у міський бюджет 5 мільйонів доларів, витрачених на купівлю земельної ділянки. Тоді він розповів, що готовий змінювати проект, аби він задовольнив усіх, але про відмову від будівництва не може йтися. Депутат міськради Микита Рабан зауважив, що насправді ділянка була придбана за 124 тисячі гривень, однак Андрій Козюра нічого на це не відповів.

Своєю чергою, голова спілки архітекторів Тарас Рабан зауважував, що ніхто не проти будівництва, але не за існуючим проектом, від якого «туристи будуть тікати». Своєю чергою, архітектор Юрій Казмірук зазначав, що не була дотримана процедура – проектант не має необхідних документів. Архітектор серед таких називав містобудівне обґрунтування та детальний план території. Водночас директор Інституту проектування «Комфортбуд», де проектують забудову ділянки, Андрій Вишневський, стверджував, що це лише пропозиції, а не власне готовий проект. Пропозиції може робити будь-хто і для цього не треба документації. Її будуть виробляти, коли візьмуться за остаточне планування.

Архітектор Євген Ходаковський зауважував, що будівництво змінить образ міста. Тож цей образ не потрібно нівелювати. Проти забудови виступала історик Олена Бірюліна. З її слів, зелена зона навколо історичного острова, звідки розвинувся Луцьк, формує його образ і цей образ не можна втрачати. Без цієї території зникає історичне ядро. До цієї позиції приєднався фотохудожник Віктор Чухрай. Він наголосив на природних якостях заповідної території «Гнідавське болото» і зауважив, що будівництво стане загрозою існування тварин та птахів, які там гніздяться.


Перешкоди забудові: електронна петиція та увага прокуратури

До слова, у Луцьку навіть зареєстрували електронну петицію про заборону висотної забудови на вулиці Ковельській, 17, однак вона зібрала лише 147 підписів з 300 необхідних.

«Заборонити проводити забудову жилого кварталу на місці засипаного русла річки Стир на Ковельській, 17. Це призведе руйнування унікальної панорами старого міста, яка відкривається з лівого берегу. А також перевірити на доброчесність усіх чиновників причетних до видачі дозволів на будівництво житлового комплексу із притягненням до відповідальності (аж до звільнення із займаних посад) у випадку виявлення ознак корупції, і кримінального провадження при наявності прямих доказів. Наше місто треба берегти від псування сумнівними архітекторами та скульпторами», - йдеться у петиції, автором якої є Павло Антонюк.

Як нещодавно повідомили в прокуратурі, кримінальне провадження за фактом незаконної реалізації через прилюдні торги майна - земельної ділянки площею майже 3 гектари, що розташована на вулиці Ковельській, 17, ліквідатором ТзОВ «Адендум» розслідує Луцький відділ поліції ГУ НП У Волинській області.

Ще 20 липня 2016 року прокуратура області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про факт зловживання владою та службовим становищем (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 364 Кримінального кодексу України) службовими особами виконавчих органів Луцької міської ради.

«Службовці органу місцевого самоврядування незаконно організували та провели будівельні роботи із реконструкції світлофорного об'єкта з облаштуванням з'їзду на перехресті вулиць Ковельська та Набережна у Луцьку в межах охорони природного ландшафту Державного історико-культурного заповідника у Луцьку. Досудове розслідування триває й перебуває на контролі в керівництва прокуратури області. У його ході будуть перевірені й інші можливі факти зловживань посадовців міськради», - повідомили у прокуратурі.


Забудова поблизу Старого міста: розвиток чи спотворення історичного Луцька

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв зауважив, що питання будівництва розглядали під час засідання архітектурної ради. Другий варіант був поданий в управління для того, щоб отримати містобудівні умови та обмеження на будівництво торговельного центру. В управлінні відмовили, аргументуючи тим, що детальний план території не розроблений, не пройшов процедуру обговорення і затвердження. З його слів, дозволяти будь-які роботи в охоронній зоні державного історико-культурного заповідника в управлінні не можуть, тому що, згідно з генеральним планом заповідника, це - охоронна зона ландшафту. Хоча в генплані міста передбачене будівництво там торговельного комплексу, генеральний план заповідника цього не передбачає.

Своєю чергою, у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Андрій Козюра зауважив, що ділянка розташована на відстані приблизно 100 метрів від межі заповідника. Вона потрапляє в охоронну зону ландшафту, яка, втім, нічим не затверджена, як і, наприклад, зона на вулиці Набережній, де вже побудовані житлові багатоповерхівки.


Цільове призначення земельної ділянки, як наголосив Андрій Козюра, відповідає тому, що на ній планують побудувати: можна, мовляв, зводити будинки з житлом у верхніх поверхах та комерційними закладами – на першому поверсі. Окрім цього, жодний документ не регламентує поверховість будівництва – генплан ніколи не передбачає поверховості. У вказаній зоні допускається багатоповерхове будівництво, але, незважаючи на те, що в містобудівних умовах та обмеженнях не було прописано розробку історико-містобудівного обґрунтування (де може йтися про можливість чи неможливість багатоповерхової забудови), таке обґрунтування розробили і воно допускає саме таку поверховість, яка була зазначена в концепції.


«Будь-які питання будівництва, чи з’їздів, чи будь-чого іншого у цьому районі можливе лише на основі детального плану території, який повинен пройти всі процедури як погодження центральним органом культурної спадщини, так і автором внесення змін в генеральний план, оскільки ми замовили розробку історико - архітектурного опорного плану. Лише коли буде погодження центрального органу, архітектурної ради та інших служб, можна буде здійснювати будівництво. Поки що ми не видавали містобудівних умов та обмежень і не розглядаємо питання про винесення цього питання на розгляд виконкому щодо погодження детального плану цього району», - зауважував Ярослав Матвіїв.

Зі слів посадовця, він наразі не наважується стверджувати, що на вказаній ділянці можливе спорудження багатоповерхівок, адже питання забудови має велике значення. До прикладу, ділянка розташована в районі підтоплення і згідно з нормами там заборонене будівництво багатоквартирних житлових будинків. Управління наразі не може ініціювати питання видачі містобудівних умов без затвердження детального плану. Один варіант детального плану, який подавали на розгляд управлінню, вже відхилили.

Щодо тези про підтоплення ділянки, Андрій Козюра зауважив, що Ярослав Матвіїв свого часу ставив підпис на документі про виставлення земельної ділянки на продаж з аукціону, розробляв генплан, не думаючи тоді про зону підтоплення. До того ж, з його слів, потрапляння ділянки у зону підтоплення - це не питання управління містобудування та архітектури.

«У нас майже весь Луцьк – зона підтоплення, вся вулиця Глушець, вся Набережна, усе місто, окрім острова Луцьк. На стадії розробки концепції таких безглуздих та дурних питань ніхто не повинен ставити. Ці питання мають вирішувати проектанти, які повинні запроектувати або дамбу, або розрахувати правильні фундаменти, визначивши їхню висоту. Це вирішується в проекті, а не на етапі погодження концепції», - зауважив Андрій Козюра.

Метою, з його слів, є «будівництво перлини для Луцька», тому, замість концепції забудови кварталу, яку критикували під час засідання Волинської організації Національної спілки архітекторів України, вже триває розробка 3-4-ої концепцій.

Чи перекриватимуть нові будівлі панораму Старого Луцька

Також Андрій Козюра заперечує аргумент про те, що майбутнє будівництво перекриватиме панораму Старого міста та знижуватиме туристичну привабливість Луцька. Нині, мовляв, туристична привабливість тієї ділянки найгірша, яка тільки може бути, адже там розташоване болото та хащі.

«Якщо архітектори вважають, що це туристична привабливість, їх треба в шию гнати з міськради, тому що вони ставлять не задачу правильно побудувати об’єкт, а хочуть, щоб місто не чіпали інвестори та не забудовували правильно», - вважає Андрій Козюра.

Він зазначив, що Старе місто у Луцьку має декілька домінант – споруд, які потрібно охороняти (Луцький замок, кірха, Покровська церква, костел Святих Петра і Павла).

«У Луцьку багато і розвалюх, якщо хтось скаже, що вони є автентичними і з бомжами, руїнами та туалетами прикрашають Старе місто, я дозволю собі не погодитися. На моє переконання, Старе місто сьогодні не виконує основної функції – не приваблює туриста», - відзначив депутат.

Метою будівництва на ділянці є також облаштування з’їзду, який з’єднає вулицю Ковельську зі Старим містом. Вздовж річки мала б бути облаштована набережна з велосипедною та пішохідною доріжками з елементами благоустрою, а також пляж, гойдалки, спортивні споруди, а інфраструктура відпочинку буде поєднана з інфраструктурою історичною. На перших поверхах новобудов планували розміщувати мистецькі крамниці, а на ділянці - обладнати декілька оглядових майданчиків.

Говорячи про панораму історичної частини Луцька, він запевнив, що домінанти обов’язково будуть проглядатися. Це питання повинно бути вирішене в історико-містобудівному обґрунтуванні. У ньому допускалася поверховість від 5 до 7 поверхів (вища поверховість допускається біля вулиці Ковельської), тобто, будинки не затулятимуть жодну з домінант Старого міста. Водночас, наприклад, зведений за радянської влади багатоповерховий будинок на вулиці Данила Галицького, 1 (що разом з підвалами і технічним поверхом налічує 7 поверхів) перекриває панораму історичної частини Луцька, а під час розробки генплану історико-культурного заповідника його «викинули» зі Старого міста.

Фото панорами, де новобудови закривають вигляд Старого міста він назвав нонсенсом та профанацією, підробкою та згущенням фарб (там, мовляв, дев’ятиповерхові будинки розмістили ліворуч на сотню метрів від земельної ділянки ).
Вигляд панорами, який інвестор називає профанацією
Вигляд панорами, який інвестор називає профанацією


Проектант, який робив містобудівне обґрунтування, накладав панораму на існуючі споруди. У рамках забудови планують обладнати декілька оглядових майданчиків – один з них розташовуватиметься на даху торговельного центру, де можна буде оглядати панораму Старого міста, сидячи у кафе.

«Я не знаю, хто стоїть на мості і дивиться на Старе місто – на мою думку, простіше сидіти за чашкою кави, куди можна запросити будь-яку делегацію, куди можна піднятися ліфтом і спостерігати за панорамою», - зауважив Андрій Козюра щодо можливого перекриття огляду Старого міста з мосту на вулиці Ковельській.

Окрім цього, він запевнив, що наразі підготовчих робіт будівництва на ділянці не здійснюють, до того ж, провели усі необхідні археологічні роботи і не виявили наслідків людської діяльності. Геологія також дозволяє будівництво на цій ділянці, ґрунти – аналогічні ґрунтам на вулиці Набережній, де нещодавно побудували низку багатоповерхівок. Вимоги до фундаментів, з його слів, будуть враховані під час проектування.

Як повідомляє інвестор, наразі справді не виконується жодних робіт на ділянці, окрім будівництва заїзду з реконструкцією світлофорного об’єкта. Щодо термінів втілення в життя нових концепцій забудови кварталу, Андрій Козюра зауважив, що «над цим питанням працюють», не називаючи конкретні терміни.

Таким чином, будівельні роботи, які здійснюються зараз, лишаються «з’їздом у нікуди»: остаточна мета облаштування з’їзду на вулиці Ковельській лишається невизначеною, а дозволи на будівництво багатоповерхівок досі не отримані. Чи вдасться інвестору переконати фахівців та посадовців управління містобудування та архітектури у обґрунтованості будівництва сучасного кварталу поряд з історичним ядром міста та дотриматися вимог законодавства, втілюючи вже нову концепцію забудови ділянки, з’ясується згодом.

Павло ПЕРЕВЕДЕНЕЦЬ

Точки фотофіксації під час розробки концепції
Точки фотофіксації під час розробки концепції
Можливий вигляд панорами у разі будівництва
Можливий вигляд панорами у разі будівництва
Можливий вигляд панорами у разі будівництва
Можливий вигляд панорами у разі будівництва
Можливий вигляд панорами у разі будівництва
Можливий вигляд панорами у разі будівництва
Можливий вигляд панорами у разі будівництва
Можливий вигляд панорами у разі будівництва
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 62
Олгг Показати IP 17 Серпня 2016 16:32
козлюра знахабнів вже давно
жовтеня до Олгг Показати IP 17 Серпня 2016 18:15
Що значить комсомольський досвід батьків і дядьків.
11 до Олгг Показати IP 18 Серпня 2016 07:14
Козлюра видно має там долю або полічив відкат
Олесь до Олгг Показати IP 18 Серпня 2016 14:15
Цей "будівничий буратін"- ворог Луцька. Нахабність та безцеремонність тієї будови (просто навпроти прокуратури, плюючи на Закон)- може виявитись дрібним жартом. Адже тепер Це- цілий голова комісії з будівництва і архітектури! Голова! Тому чекайте поганих новин!
Знаючий Показати IP 17 Серпня 2016 16:34
Проект жахливий, який лох буде жити на болоті. Там здавна була негативна енергетика. Місце не вдале для будування будинку. Треба задуматися, чого ніхто раніше не будувався там? Хіба лучани дурні були? Зараз будують скрізь, а потім плачуть, що розлади в сім'ї, хворіють. Так от місце вибрали "гібле". Багато є поганих історій, пов'язаних з ним. Вчіть історію.
Корінний лучанин до Знаючий Показати IP 17 Серпня 2016 20:30
Чудний ви ,чоловіче!!! КОМУ це знання історій ПОТРІБНЕ? Ви ніяк не можете второпати, що ГРОШОВІ МІШКИ це НЕ ЦІКАВИТЬ!!! Прочитайте зверху статтю ВН ще раз УВАЖНІШЕ , задумайтесь, переваріть цей матеріал. Є замовник проекту із ВЕЛИКИМИ ГРОШИМА, проект виконано( за нього заплачені кошти), він пройшов ніби ЕКСПЕРТИЗУ ( не дивлячись на те що будівництво буде на березі річки Стир- старе русло). А пана КОЗЮРУ, ці ваші страшилки не лякають. Він дуже зацікавлений у цьому проекті( чит. його зауваження). ТАМ КОРУПЦІЄЮ і ВІДМИВКОЮ ГРОШЕЙ АЖ СМЕРДИТЬ через монітор! А тут розігрують законну процедуру розгляду проекту. Потім скажуть : Ну , ми ж розглядами у міськраді , пропозиції та зауваження в проекті враховані. А міськрада - ЦЕ ОБРАНА ЛУЧАНАМИ ВЛАДА. Ось і замкнеться коло. Тоді громаді залишиться що- АКЦІЇ ПРОТЕСТУ!
Андрій до Знаючий Показати IP 19 Серпня 2016 11:00
Це фуфло. Якщо ти плохой человек, то дебти нежив жавжди в тебе все буде плохо.
Суддя Дред Показати IP 17 Серпня 2016 16:34
Олігархи скоро висушать Стир та забудують все що ще можна вкрасти,а вам шановні читачи будуть вішати лапшу з масмедіа,як вони про лучан піклуються! Б..ть ,банда на чолі з Гунчиком і комсомольцем Романюком!
Знаючий Показати IP 17 Серпня 2016 16:37
Місце дуже погане для проживання, там було колись болото, багато людей потопилось.
*** до Знаючий Показати IP 17 Серпня 2016 17:12
може і пару інвесторів там лишиться - менше буде від них шкоди...
Рибак Показати IP 17 Серпня 2016 16:42
Жити на відшибі? Дякую. Молитись, щоб Стир не розлявся?
123 Показати IP 17 Серпня 2016 16:48
будувати у санітарній зоні річки ЗАБОРОНЕНО
Ахаха Показати IP 17 Серпня 2016 16:52
Козюра плавить про 5 млн., а сам за 5 тис. купив.
так Показати IP 17 Серпня 2016 16:53
Козюра полішук - плювати він на нас хотів - шо хоче ,те робить
анатолій до так Показати IP 17 Серпня 2016 18:42
правильніше щеплений полішук.
Лучанин Показати IP 17 Серпня 2016 16:56
Я б там не жив, ні за які гроші. Там на болоті дідько водиться. Баба розказувала, бо поряд жила. Нашо строїти на таких місцях? Ідьте в свої козлиничі і там на кладовщах стройте.
До до Знаючого Показати IP 17 Серпня 2016 17:02
А ти знав .тому і не втопився в тому болоті! Пів Києва збудована на болоті .але на намивних землях.Ти це знав?
До до до До до Знаючого Показати IP 17 Серпня 2016 17:32
То поізжайте в Київ і там таке "робіте", не чіпайте наше старе місто, яке наші прадіди шанували.
*** Показати IP 17 Серпня 2016 17:11
Потрібно тих луцьких "інвесторів" добре за я**я потрусити
лісовичок Показати IP 17 Серпня 2016 17:20
Розпинається тут... нехай ще про діляночку у лісі розповість. Там теж хащі і забудувати потрібно було?..
Селянин Показати IP 17 Серпня 2016 17:37
Треба було такий проект придумати, щоб ми всі ахнули, щоб доповнити красу краєвиду. Щоби собаки ніякі не гавкали. Але для того треба посидіти, подумати, а не тяп-ляп. Якби запропонували гарний проект, то може ніхто б і не казав. Є така приказка "людина народжена в сараї, проектує сарай". Я тоже з села, але не пнусь в архітектори.
Лучанин Показати IP 17 Серпня 2016 17:38
Знімуться всі питання, коли випливуть фамілії засновників ТзОВ Укр буд капітал Волинь.Вони всі на слуху. Вже пора їх надрукувати - всі з міськради ! Корупція чистої води ! Уважно дивимося, як поведе себе голова з підлеглими, ГАСК, прокуратура, експерти, суд.Намічаїцця великий щухєр. До якої ж степені треба бути продажним і плювати на місто і лучан заради особистої вигоди ? Корупція чистої води. Хіба, мер, можна плювати в криницю з якої п'єш? Як вам не встидно,імпічмєнт наближаєцця .. .
УБК Волинь до Лучанин Показати IP 17 Серпня 2016 18:03
Місцезнаходження юридичної особи: Хмельницька обл., місто Хмельницький, ВУЛИЦЯ СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКЕ ШОСЕ, будинок 26. Засновник: САВЧУК ЯРОСЛАВ СЕРГІЙОВИЧ Адреса засновника: 29000, Хмельницька обл., місто Хмельницький, ВУЛИЦЯ ПАНАСА МИРНОГО, будинок 35, квартира 106
Че до УБК Волинь Показати IP 19 Серпня 2016 09:18
Це та ж сама будівельна банда з Хмельницького, відома також, як "Набережний квартал". Це їх скандальні будівництва на Володимирській, поряд з філармонією.... Луцькі буратіни знаходять землю і "вирішуюють" питання її отримання, проштовхують погодження документації, гасять скандали з сусідами.... а прибутки потім ділять.... Це ідейні борці за грошові знаки. Їм плювати на Луцьк, його мешканців та вигляд. Цікаво які дурні куплять квартири в будинку на болоті?...
Дід Іван Показати IP 17 Серпня 2016 18:08
В тому місці сильна геопатогенна зона. Спокон віків тут пропадала худоба, рибальські човни і депутатські ксіви. Як приклад - школа №3. Вона тріщить по швах і помалу осідає в болото. Вже із дванадцятирічки на поверхні зосталась тільки десятирічка, бо два кляси болотна твань засмоктала. Депутатам, які там шось риють, постійно оголошується анафема і ганьба, а ті шо з ними мутять - завжди пошиваються в дурні. Будьте уважні ! Не зв'язуйтесь з Козюрою, бо лохане ! Шоб його не наврочили, то він навіть не то шо ходить, а навіть спить в червоних кросовках.
Дід віщун до Дід Іван Показати IP 17 Серпня 2016 18:51
Геопатична зона дуже впливає на потенцію. Два рази подумайте чи хочете там жити. Ще в давнину можна було будувати будинки на болотах, в низинах. будинки взагалі завжди ставились на височинах в світлих місцях наповнених позитивною енергетикою, щоб життя було благополучне.
123 до Дід віщун Показати IP 17 Серпня 2016 19:31
То ж Козюра у тій зоні й не житиме - він собі діляночку у лісі прихватизував.
Корінний лучанин до Дід Іван Показати IP 17 Серпня 2016 19:21
А Козюра, може і є ота "болотна твань" про яку ви згадуєте у своєму пості?
Дід Панас Показати IP 17 Серпня 2016 18:22
То теперечки злодіїв інхвесторами називають? О як! По-єуропейськи то мабуть...
Олег Показати IP 17 Серпня 2016 18:40
Хай там краще бомжі з алкашами тусять і ср*ний бігборд ще 10 років стоїть!от красота!
Корінний лучанин Показати IP 17 Серпня 2016 19:09
Мені так і хочеться сказати до Романюка і його команди І отого Козюри( будь він не ладний!): ХЛОПЦІ,ВИ ЩО, ЗОВСІМ ЗДУРІЛИ! ? У ВАС В ОЧАХ ТІЛЬКИ ГРОШІ, ГРОШІ, ГРОШІ ! Крім ДОЛЯРІВ ВИ НІЧОГО НЕ БАЧИТЕ! Це не мої фантазії, я це бачу по ваших діях і по тому що реально відбувається в ЛУЦЬКУ. З однієї сторони міськрада робить окозамилювальний показовий ремонт вул. Л.Українки ( щоб було "КРАСІВО" по комсомольські) забуваючи про нші проблемні питання : сміття( що може сміття роздільно стали вивозити?), обіцяні тролейбуси для Луцька (30одиниць!) і інш. Перехід підземний біля ТАМ-ТАМУ може зробили, як обіцяли? А хто будує будинок на Ковельській ( навпроти заводу ПАТ ЕТМ) не скажете? Тут можна багато чого описати, але ж місцеві лучани все й так бачать - НЕДУРНІ ! Ця влада ніяк не служить людям, це її ОБОВЯЗОК СЛУЖИТИ ГРОМАДІ, а влада про це навіть і думати не хоче . КРУГОМ ОДНА БРЕХНЯ!
Баба Текля Показати IP 17 Серпня 2016 19:10
Якщо наврочать, то нех йде до мИне, я йому викачаю яйця (курячі) і спалю кужіль. Знімаю всяку порчу. Най не периживає.
))) до Баба Текля Показати IP 17 Серпня 2016 19:34
Ой, Текле, там йому Лілька щоночі качає яйця... тьху викачує
Суддя Дред Показати IP 17 Серпня 2016 19:25
Наплодили пі...рів ,розкрали державу...Ось таки справи,дивишся на цю шваль,яка тільки і думае як всю природу винищити та баблом вдавитися та думаеш :нема кому мерзоту відстріляти!
Депутат Показати IP 17 Серпня 2016 19:26
Я шото не поняв ! Якшо засновник в Хмельницькому, то на яких правах тут в Луцьку той Козюра за них розпинається ? Якщо він не при дєлах, то гнати його нафіг в шию. А якщо він в долі, то пан прокурор вже мав би того поліського комсомольського ви*ердка на цугундер взяти - то вже не то шо пахне корупцією, а нестерпно смердить нею.М'яч на половині поля прокуратури .
вовк Показати IP 17 Серпня 2016 19:40
полішуки с*ані тявкаєте тут а 24 серпня будете з тими козлюрами раманюками разом святкувати 25 років досягнень вуха розвісите а касамолець буде вам лапшу вішати. Плебс тим і відрізняється від вільної людини що неможе без пана жити. Ніщєброди скоро дерева на картинках тільки бачитиме.
дизайнер Показати IP 17 Серпня 2016 19:53
Помню как Кюзюре делала "шапку для газеты". Сделала 7 вариантов, а он утвердил черно- белый вриант, мол, денег нет на печать. А тут 5 лямов....Нехило;)))
проектант Показати IP 17 Серпня 2016 20:30
Стир рано чи пізно розільється, і попливуть ті всі новобудови. ви запитайте людей які покупляли квартири в будинках на набережній, там жах. але ж з рештою є проектанти ід*оти які проектують і головою не думають, але є і полішуки які купують за бурштинові гроші всякий непотріб, а потім скиглять!!! не потрібно бути великим інженером щоб зрозуміти, побудувати щось на болоті потрібний серйозний фундамент і доволі затратний, також заходи щодо влаштування "водомембрани". А це все кошти.....Зараз налетять дуже розумні мол вон японія вся на воді, а там дивись емірати взагалі штучні острови намивають) це все так але знаючи наший будівельників і знаючи як хочут ьз економити та чим по більше заробити, словм яб там нічого не купував, а того хто видав містобудівні умови по шаблону звільнив би з роботи!
Наталка Полтавка Показати IP 17 Серпня 2016 20:38
Метою будівництва на ділянці є також облаштування з’їзду, який з’єднає вулицю Ковельську зі Старим містом. Вздовж річки мала б бути облаштована набережна з велосипедною та пішохідною доріжками з елементами благоустрою, а також пляж, гойдалки, спортивні споруди, а інфраструктура відпочинку буде поєднана з інфраструктурою історичною. На перших поверхах новобудов планували розміщувати мистецькі крамниці, а на ділянці - обладнати декілька оглядових майданчиків. Слухайте, а не хо хо лі хо хо????)))В нас парк ім. Лесі Українки,що не в центрі?Туристам не треба? Ви там його облайднайте достойно,а потім вже, може, якщо Вам лучани дозволять і дозволяйте таке собі тихенько , не те,що публічно казати!!! Ви цей місцевий парк не знищете! Буратіно вийшло побудувати, а ось це точно ні!Запийте водою пляж і олгядові майданчики...Вони і так там нині скрізь природні!Вже один зробили, а сміття лишили... Не Луцьк, а чорті що став! Мера пора у відставку,а всіх цих прихвостнів під кримінал з конфіскацією награбованого майна!
Опер Показати IP 17 Серпня 2016 21:07
Поки країною керують бариги буде беспредєл.
КУМ Показати IP 17 Серпня 2016 22:21
А хто цьонго Коцюру обирає до міськради?То хавайте,хоч подавіться,а тепер плачитесь.В нас всі депутати бізьнєсьмєни.А як же ,як і гарант.
Олена Показати IP 17 Серпня 2016 22:33
Я дуже люблю проходячи мостом на Ковельській милуватись панорамою Старого міста. за будь-якої погоди та пори року. Неодноразово показувала приїжджим друзям красивий вид. Так само й з оглядового майданчику милувались прекрасним краєвидом, а потім спускались до Стиру на пікнічок та прогулянку. І це зовсім не зрівняти з оглядом краєвиду з кафе багатоповерхівки та променадом тротуаром. І тут комерційний погляд...печально.. Луцьк змінюється.і не береже того скарбу, яким наділений((((
Віталій Показати IP 18 Серпня 2016 09:56
Ну і хай будують, головне, щоб люди там жодної квартири не купили. от і грошикам їхнім прийде капець.
до кум Показати IP 18 Серпня 2016 10:30
так це правда - вибирали місцевих депутатів від партій от результат- от обрали його бо Юлю багато хто "любить", він і творить собі шо хоче , ( завтра переметнеться де більше вигоди буде)а решту народних обранців не те саме? Винуватять за все одного мера - він тільки 1 руку піднімає - а у кого тепер найбільше штиків у міськраді ,то ж хто там рулить ?
Юрист Показати IP 18 Серпня 2016 12:59
Невже болото і хащі кращий варіант ніж доглянута забудова, велодоріжки і тд.? В Ніці є набережна, а в Луцьку кілометри зарозшого берегу Стиру. Однозначно забудовувати це болото потрібно, лише питання щодо конкретних об'єктів, поверховості. Багатоповерхівки на Набережній нікому чомусь не заважають.
Людмила до Юрист Показати IP 18 Серпня 2016 18:04
Це засипане русло Стира. Школа №3 і "Зося" скріплені залізом. Будинок №9(пошта) з підвалу викачують весь час воду. Нові будинки на Набережній-трохи розсовується входи в підїзди. А хто живе в Старому місті- пяниці і наркомани і деяка правда за ті болота є.
Світлана до Людмила Показати IP 19 Серпня 2016 13:05
В Старому місті живуть люди .А п'яниці і наркомани є скрізь.Не ображайте людей.
Жаба до Юрист Показати IP 18 Серпня 2016 21:00
Не рівняйте Луцьк до Ніци. Кінь кує, а жаба лапу підставляє.
Зоряна до Юрист Показати IP 23 Березня 2017 15:22
В Ніце спочатку подивіться яка набережна, з якими укріпленнями, та не закриває жодного виду на панораму міста. А яка чистота скрізь, все прибрано, почищено, вимито. А будувати в Луцьку є де, та тільки місця світлі та високі не для "голоти", на них будують свої маєтки товстосуми. Візьміть хоча б по вулиці Чернишевського. А по вул. Ковельській стоять такі розвалюхи, що сором бере, та їх не чепають, бо в них проживають по де-кілька сімей і їм всім треба буде дати житло.
козюра- юрист Показати IP 18 Серпня 2016 17:33
та підпишіться вже своїм справжнім імям- козюра ,а я простий чоловік колись повівся на вашу юридичну вудочку, що за проїзд у маршрутці маю платити менше , памятаєте нешановний ви наш "юрист" ,не один водій нерви мені змотав, а я йому , а тариф то лишили старий, хоч винахідливий " юрист" людей надурив - і тепер у дупутатах, Думаю що і тут громаду надурить,не вірю я йому.
До прокурора Показати IP 18 Серпня 2016 22:05
1. На якій підставі департамент ЖКГ розробив документацію на встановлення світлофорного об'єкта, якщо станом на сьогоднішній день відсуній детальний план території ? 2. На якій підставі інспекція ДАБК зареєструвала декларацію на підготовчі роботи, коли там проводиться будівництво нової міської вулиці ? 3. Чому нове будівництво здійснюється в 100-метровій прибережній смузі р. Стир ? 4. Чому міський голова М. Романюк не реагує на грубі порушення свох підлеглих ? 5. А чому усунувся голова Волинської ОДА В. Гунчик від оцінки дій керівників інспекції ДАБК, управління культури, екологічної інспекції, ігноруючи ЗУ "Про місцеві державні адміністрації" ? 6. Як у межах своїх повноважень в цій ситуації діє голова Волинської обласної Ради І. Палиця відповідно до ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" ? Влада в цій країні є чи нема !?
Дід Відун Показати IP 19 Серпня 2016 00:06
Э у старому місті дуже привабливе місце, яке називаэться "Центральний ринок", от там навели б лад (перенесли б його)!!!
IGOR Показати IP 19 Серпня 2016 10:38
Підсумую все вище сказане. Не буде діяти влада, будуть діяти лучани. Акціями протесту зупинемо будівництво. Не дамо хапугам зруйнувати краєвид Луцька. А Козюрі депутацтва більше не бачити, такі прохіндеї громаді міста не потрібні.
JEEP Показати IP 19 Серпня 2016 11:10
Так гарно всі негодуть. А якого дідька Ви знову голосували за ту красномордну комсомольщину Колю Романюка? Крутий господарник ??????Круто бабло стригти, так це да.! І більше ніяких цілей у цієї компашки немає, з його карманними архітекторами і іншими холуями.Завтра за бабло ці швондери весь луг в асфальт закатають. Така територія "пропадає" не забудована. А взагалі марна розмова, в даному випадку бабло перемагає по любе........, бо в нас відсунє таке поняття як "невідворотність покарання"."Органи" наші давно вже втратили потенцію, вони просто є, бо мають бути. Кармелюка вже напевно потрібно для того перефарбованого комуняцького панства.
Старий лучанин Показати IP 19 Серпня 2016 12:05
В мне виникає підозра,що наші місцеві архітектори, разом з керівниками міста і бізнесом в одній упряжці. Ну тому то хто при грошах, захотілось мати квартиру з видом на річку і на старовинний замок і храми. Ну хоцца і все тут. Туди ж можна і готель пристроїти і заодно бабло косити. Зараз треба прокуратурі добре поробити над забудовниками. Наскільки це законно будувати новобудови у старому місті, чи все відповідає нормативним актам, чи є всі дозволи, чи не наносить це збиток історичним будовам? А ще б ,провели б перевірку, проходження грошових проводжень на 3, 4, 5 ступенів і дійсно чи стройматеріали по ціні і фірмі виробника, відповідають зазначеним в договорах і накладних, чи немає обналічки. Може товар куплений по ціні німецького, а дійсно він китайський. Стверджувати не можу, але думки що щось тут не так - існують.
оля Показати IP 19 Серпня 2016 13:03
"...«У Луцьку багато і розвалюх, якщо хтось скаже, що вони є автентичними і з бомжами, руїнами та туалетами прикрашають Старе місто, я дозволю собі не погодитися... "Аптека на тій же Ковельській, теж була автентичною, проте без бомжів, а навпаки результативно функціонувала. Проте пана Козюру це чомусь не зупинило, аби знести пам*ятку архітектури. Важливо, щоб громада Луцька не лишила без уваги дане будівництво і усіма методами впливала на розвиток ситуації!!!!!
Міськрадівка Показати IP 19 Серпня 2016 13:48
В чора на свої очі бачила, як нахабно ведуть себе мужі народу Козюра, Яковлев, Бондарук - у бік Матвієва лунали погрози навіть хотіли побити його оце хлопці-горобці дають певно дуже їм пече..... Чула, що Матвеєву залишилось не довго або звільнять, або...... А проект забудови протиснуть 100% голоси вже є і на новий департамент і на забудову! Так що з почином нас Лучани, ще один витвір мистецтва у старому місті!
лучанин до Міськрадівка Показати IP 2 Вересня 2016 13:51
панове критикани та "захистники" старовини: ви в себе ремонт в квартирах робите чи охороняєте "історичний пил", бруд, фарбу? користуєтесь газом на плиті, чи йдете на в поле, готувати на вогні? Місто потребує житла. Ті, хто захищає "історичну панораму", Ви коли востаннє прогулювались у тих місцях, з відки підкривається вид? Ви коли прогулювались в районі вул.Ковелька?
Зоряна до лучанин Показати IP 23 Березня 2017 15:35
А коли Ви бачили в останнє, щоб в Луцьку прибирали та чистили по берегах в скверах, Скрізь заросло все, скрізь захаращено, засипано сміттям будівельним та промисловим, бомжі влаштовують свої притони у развалених та закинутих приміщеннях, в більшість дворів не можна спокійно зайти не те що заїхати, розбиті дороги, облаштування тільки по центральній вулиці.
Риску ще не підводим Показати IP 19 Серпня 2016 14:13
Градус піднімається. Починають сцяти. Вже зняли пост з юрадресою засновника. Готуємо петицію. Депутати ВР, облради, міськради готують депутатські запити до прокуратури, Палиці, Гунчика, Романюка. У постах інформації більш ніж достатньо. Проскановано. Чекаємо реакції. На черзі озвучення фамілій інвесторів, дольовиків. Продовження далі...
Студент Показати IP 19 Серпня 2016 14:28
Волинська жаба Вас душить, шановні критики проекту! Навіщо жабі інвестиції, розбудова міста, нові робочі місця, хоч якийсь рух вперед? Жабі добре в болоті. Хай живе рідне болото!?
Джек Показати IP 20 Серпня 2016 13:52
Це строїть представник компанії Континіум,а як нам відомо Івахіву і його банді закони не писані,якшо запланували-построять!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus