USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Будинку-інтернату на Волині – 50 років. ВІДЕО

1 Червня 2011 17:47
У Голобському дитячому будинку-інтернату, якому виповнюється 50 років, живе 61 вихованець, у кожного з яких серйозні психічні розлади.
«Діти переважно із Волинської області, – розповідає директор будинку-інтернату Микола Пруд. – Але є вихованці з інших областей. Переважно діти з важкими діагнозами. Ці діти просто живуть, займаються з вихователями, з молодшим медичним персоналом. В них навчання не передбачено». Про це інформує Телецентр Ковель.
Директор знає історію кожного з них. Зізнається, що спочатку було нелегко працювати з такими особливими дітьми.
«Ми знаємо всі смаки, що вони хочуть, чого вони прагнуть, і стараємося задовольнити усі їхні бажання. Тобто максимально наблизити життя вихованців до нормального життя, яким живе все суспільство», – зазначив Пруд.
Найбільше вихованців з будинку-інтернату приваблює робота на підсобному господарстві. Вони залюбки пораються на фермі, де утримують 70 свиней, 10 голів великої рогатої худоби, кози та коні.
За інтернатом закріплено 38 гектарів землі. Тут вирощують картоплю, буряки та зернові культури.
Крім того, ці діти вивчають пісні та читають вірші, беруть участь у різноманітних заходах у себе в селищі.
Інтернатські діти чекають на своїх матерів, пишуть листи. Проте здебільшого їм відповідають мовчанням. Батьки не хочуть згадувати минулого, просять більше не турбувати.
Але є випадки, коли вихованців інтернату навіть усиновлюють.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus