USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанка, яку побив чоловік, добивається правди у суді

25 Березня 2016 14:45
Жорстокі побої та моральні образи - саме такі знущання довгий час довелося терпіти молодій жінці з Луцька від чоловіка. Мало того, все це відбувалося на очах в маленької донечки, яка неодноразово була свідком сімейних сцен. Коли жінка, не витримавши такої наруги, вирішила піти - чоловік знову нещадно побив її. Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла сама жінка.

За статистикою, кожна 5 заміжня жінка в Україні відчула на собі руку свого чоловіка. Деякі із них мовчать, старанно приховують побої, замасковують синці на обличчі і терплять. Але якщо таке трапилось у вашій родині, ця ситуація неодмінно повторяться ще раз. Статистика показує, що чоловік, який хоч раз ударив жінку, не зупиниться на цьому.

Подібна ситуація трапилася і в одній із луцьких родин. Дружина та чоловік разом у шлюбі 3 роки, виховують маленьку донечку. Усе було б, як у романі зі щасливим кінцем, але тілесні знущання дівчина терпіла не раз. Свідками цього були подруги та сусіди.

16 березня цього року чоловік прийшов додому напідпитку, прикладався до чарки часто. Дружина збирала речі для переїзду в інше помешкання, адже життя не складалось, згодом мало відбутись розлучення у суді. Ніч обіцяла бути спокійною, однак чоловік, не стримуючи емоцій, почав ображати дружину в присутності дитини та не дозволяв забирати власні речі.

Опісля, підігрітий спиртним, він кинувся бити та штовхати дружину, виривав волосся, душив, закривав рота, аби сусіди не почули криків. У цей час постійно плакала маленька донька. Чоловік, наситившись ударами, таки дозволив жінці вкласти дитину спати, втопив мобільний телефон, аби вона не змогла викликати поліції, довго словесно знущався, чинив психологічний тиск.

Тієї ночі жінці таки вдалось викликати поліцію. Після того, як чоловік заснув, вона знайшла старий телефон, переставила картки і передзвонила батькові. Викинула ключі від житла через вікно, аби зайшов тихо і уже з поліцією до квартири. Приїхавши на виклик, луцькі полісмени забрали чоловіка у наркодиспансер. А жінка написала заяву з детальним описом усіх подій.

Як виявилось, домашніх насильників в особі чоловіка, утримують в поліції лише три години. Вони перебувають у міськвідділі в коридорі. Аж ніяк не в камері. Згідно закону їх не мають права тримати довше. Тож цілком ймовірно, що такий чоловік повернеться туди, звідки пішов.

Правоохоронці кажуть, щоб захистити себе у ситуації домашнього насилля, слід одразу після побоїв піти до сусідів, аби вони побачили, що з вами трапилось. Сусіди будуть вашими свідками і це допоможе у суді. Якщо ви отримали тілесні ушкодження вночі, вранці о восьмій ви повинні прийти до травмпункту лікарні, аби зафіксувати стан здоров’я і внести усі записи в журнал. Вас питатимуть, чи писали ви заяву в поліцію, якщо ні, ставлення буде іншим. Вам запропонують два варіанти – перший викликати поліцію у відділення, другий - у разі відмови у журналі запишуть, що ви впали, отримали струс мозку і забої м’яких тканин. Тоді уже нічого довести не зможете. Тож, не баріться і кажіть усе, як було.

Вас оглянуть, зроблять рентген, у разі сильних забоїв покладуть в лікарню. Другим кроком буде допит у слідчого в міськвідділі поліції.

Тим часом до вас на квартиру може прийти дільничний поліції вашого району. У випадку вищеописаної історії, старший слідчий поліції запропонував дівчині написати заяву, яку надиктував для складення адміністративного порушення на чоловіка. У ній йшлося, що дівчина відмовляється писати офіційну заву згідно 477 статті Кримінального кодексу України.

Запропонована ним заява застосувати адміністративну відповідальність, згідно статті 173, вказувала на дрібне хуліганство. На чоловіка позивачки мали б накласти штраф та поставити на облік у поліції. Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, ось як звучить дана стаття.

Натомість дівчина не розгубилась, зателефонувала знайомому юристу, переповіла зміст заяви і те, що слідчий надиктовував її зміст без пояснення, юрист порадив не підписувати її, мовляв таким чином, у слідчого буде менше роботи і справа не дійде до суду. Після такої розмови старший лейтенант порвав заяву.

Сфотографувати її чи взяти з собою ви не маєте права, так пояснили у поліції.

Якби не знайомі, численні телефоні дзвінки, ситуація так і залишилась би на місці. На жаль, для жінок із такими проблемами закриті чи не усі двері. Нашій позивачці, лише завдяки правильним діям заступника керівника Луцької прокуратури – Балас Карини Василівни та начальника відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування - Старчука Вадима Миколайовича, вдалось повернути справу у правильне русло.

Заяву, яку написали в прокуратурі того ж дня, внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Уже в прокуратурі з розповіді жінки, заяву написали уже на кримінальну відповідальність на чоловіка – насильника.

Як пояснюють правоохоронці, тепер залишилось з’ясувати ступінь цих ушкоджень. Вам скажуть іти до Луцького міськрайонного суду, що на вулиці Л. Українки 24, аби взяти направлення на судово - медичну експертизу. Ви напишете заяву і лише з 10 до 13 уже наступного дня зможете зняти побої. Однак за дверима із написом судово - медична експертиза вкотре для позивачки прозвучала відмова, начальник експертизи зазначив, що з направленням від суду вона зняти побої не зможе, потрібна лише постанова слідчого або прокуратури.

Отож, до моменту закінчення годин прийому експерта, постанову про встановлення тяжкості характеру тілесних ушкоджень слідчий Крисько за дорученням з прокуратури виніс до позивачки сам. Відтак, година огляду експерта з лінійкою біля тіла жінки, дала результат. Майже дві сторінки опису тілесних ушкоджень, які аж ніяк не можна завдати собі самій. Отже, це ще один доказ до кримінального провадження. Залишилось опитати сусідів, додати усі можливі записи аудіо та відео, якщо такі були і чекати суду, який маємо надію таки відбудеться. Чи зможе скривджена жінка довести справу до кінця, ми повідомимо згодом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
111 Показати IP 25 Березня 2016 14:58
Дамскій боксер - немає нікоґо неґідніше ...піднімае руку на особу , яка дала йому потомка , яка слабша фізчно..
Віта Показати IP 25 Березня 2016 15:55
Чоловіки зараз або зраджують жінок або б"ють, бо СЛАБАКИ!!!!!!!!!!!! Підняв руку на жінку -ти вже не чоловік а чмо, зраджуєш -ти теж чмо, бо обманюєш свою половинку і дітей! Треба Закони приймати до таких чоловіків!
Міла Показати IP 25 Березня 2016 16:50
Я все це відчула на собі. Тільки мені ніхто не допоміг, закінчилось тим, що переїхала з Рівно до Луцька з двома дітьми і все почала з нуля.
spiv до Міла Показати IP 25 Березня 2016 18:14
я в Польщу втікла ... і зараз з перспективи часу не жалію ...життя уклалось , дитину вивчила , на ноґі поставила , в Луцьку буваю часто- принаймі раз в два місяці , і знаете що бачу ? Дно....переродження...все з ніґ на ґолову . Страшно , сумно і прикро ...
Песець Показати IP 25 Березня 2016 17:06
Ну в нас і держава!((Та в усьому цивілізованому світі жінки захищені від домашнього насилля, а тут три години потримають в коридорі в міліції і відпустять додому щоб він ще більш розлючений далі катував дружину і дітей, а скільки доказів треба зібрати, щоб таки повірили, що знущається, а знімання побоїв можливе вже коли так припечатався, що видно синці і гематоми, то виходить коли вдарив так що синця не залишилось чи потягав за волосся, то це нічого, так можна, бо ж цього не доведеш?Або приймайте нормальні закони, які б справді захищали, або не верещіть про те домашнє насилля та захист держави від цього явища, а скажіть прямо, що ми живемо, як в якійсь мумбі-юмбі де можна покладатися лише на себе або мовчки терпіти.
Оля Показати IP 25 Березня 2016 17:08
та хр*н з ним, хай вже зраджує, подумаєш - діло велике, ну бити і душити жінку - то вже проблеми з психікою конкретні. Там мозги отдихають або всохли до кінця - в мене в сестри чоловік такий був. Ледь втекла з дитиною на зйомну квартиру -все йому покинула, квартиру і все в квартирі. Здоров'я і спокій дорожчі, дурні жінки, які терплять. Але ж вінчані, гріх.
жінка Показати IP 25 Березня 2016 17:25
не б"є-значить не любить
Так буває Показати IP 25 Березня 2016 17:55
Маю такого знайомого. Суть історії: чоловік не давав розлучення,не було нагоди. Пані журналіст на то і журналіст , туди розумних беруть ,але не зовсім мудрих. Ненавиділа вона чоловіка ,але є нюанс спільна дитина( а може хто був у неї). Провокувала Вона його довго і скористалась нагодою. А далі все гарно зроблено з журналістським посвідченням, де треба і не треба його показувала. Та й організація в якій пані працює в Луцьку дуже поважна. Не було нагоди поки в декреті за рахунок чоловіка жила ,в вийшла на роботу в «поважну організацію» так консультанти ( цілий юридичний) відділ підказував. Вона цього не скривала , ось результат кримінал ,позбавлення прав ,розлучення. Тримайтесь мужики , не всі такі як здаються.
do tak buvae до Так буває Показати IP 25 Березня 2016 18:20
Ти коханка ? ну то тебе тлумаче...ввійди кохана в роль дружини , побачиш якій він козак...
Білка до do tak buvae Показати IP 26 Березня 2016 14:05
Не було нагоди:))тоді поб'ю жінку і зразу буде? правильно трактую? цікаво , якщо жінка в декреті , то як вона може заробляти гроші? "так буває" - напевно з немовлям на руках на роботу ходила, чи планує ходити))) Добре , що ця жінка скористалась своїм становищем (посвідченням журналіста) і написала всі реалії, які присутні в нашому суспільстві. Можливо після цього випадку у відділках міліції (чи інших структурах)трохи почнуть боятися законів. Ми ж до цього прагнемо?! А чоловік, який так поступив- то просто істота), якому ніякого виправдання немає!!
Буває не так до Так буває Показати IP 25 Березня 2016 22:38
Молодець оця пані.!!! яка різниця де вона працює,Хто давав право піднімати руку на жінку твоєі дитини?А якщо скористалась і посвідченням-МОЛОДЕЦЬ.Значить іншого виходу не було.)))Шкода,що мужики,як пишете,насправді К*ЗЛИ) От саме так і треба поступати,коли піднімає руку ще й в присутності дитини.Прокуратура-респект!!!
А буває і так до Так буває Показати IP 29 Березня 2016 15:14
Теж був такий знайомий! Любила його дуже дуже! А воно бо він його не назвеш гуляло пило їло італійські харчі вдівали і взували його поичали гроші! А воно далі своє бо світ весь для ньго! заздрисний безмежно! Знайомий купив машину то воно плакало! І і не витерпіла жінка розлучається-давно треба було! А можна ще навчитись захищатись воно до тебе а ти..........
Лілу Показати IP 25 Березня 2016 20:43
Мужики які підіймають руку на жінок покидьки
Жінки Показати IP 25 Березня 2016 21:05
Жінки-ідеальніі!!!!хай хточь скаже проти,подам позов
ЖІНКА до Жінки Показати IP 26 Березня 2016 15:49
Навчись писат грамотно!
yurist Показати IP 25 Березня 2016 21:42
Як би ще знати що тут правда а що не зовсім.
жінка Показати IP 26 Березня 2016 15:39
Дурістіка! Не завжди винний чоловік.
Олена Показати IP 25 Квітня 2022 20:30
Мене катував разом із сином 13 років, підвішували за ноги, моя мама була в цьому учасна, приїхала міліція і сказала , що я добре живу і мені немає чого жалітись , пані міліціонер сказала , що у неї троє дітей, секс був у неі вчора, вийшла ще й курила біля під’їзду. Яку правду можна добитись?! Я пішла зашила руку бо сухожилля було видно і на тому крапка .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus