USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Забрав на вихідні та налаштував проти: волинянка через суди намагається повернути дитину від колишнього чоловіка

17 Грудня 2023 20:27
Волинянка розповідає, що колишній чоловік забрав сина на вихідні, а потім, щоб не повертати його, написав на неї заяву до поліції про побиття дитини. Через це жінка звернулась до суду. Суд присудив визначити місце проживання дитини з нею, однак сина вона не може забрати навіть зі школи. Дитина каже, що не хоче йти з нею.

Жінка переконана, що сина налаштував проти неї ексчоловік, йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Волинянка Людмила в офіційному шлюбі жила два роки. Спочатку, каже, все було добре, народилась дитина, проте згодом життя з чоловіком перетворилось на кошмар.

«Ображав мене, обзивав, було, що й руки піднімав. Помітила, що щось не те з ним. Ну не можу я жити з людиною, яка емоційно агресивна», – говорить мама хлопчика Людмила Михайлюк.

Додає: ексчоловіка неодноразово затримували за водіння в наркотичному сп’янінні. На підтвердження своїх слів показує постанови. Відповідні судові документи можна знайти і у відкритому доступі. Волинянка каже, що після шлюбу дитина жила з нею на її повному забезпеченні.
Після розлучення чоловік згодом таки з’явився. Одного разу забрав дитину на вихідні, але вже після цього не захотів повертати.

«На вихідні забрав і почав говорити, що Давид буде з ним, почав шукати причини, криміналом лякати. Казав, що позбавить прав, дитина буде жити з ним, бо він так хоче. Находить якісь там синячки і казав, що то я побила. А ми з Давидом були як одне ціле», – переконує Людмила.

Жінка подалась до суду. Луцький міськрайонний суд, а згодом Волинський апеляційний суд, визнали місце проживання дитини з матір’ю. Однак жінка у відчаї, оскільки рішення суду фактично не виконується: дитина з нею не живе.

А зі школи забрати з собою не може, мовляв, син каже, що не хоче з нею іти. Жінка переконана: дитину проти неї налаштував ексчоловік.

Волинянка не позбавлена батьківських прав, тож прийшла за своїм сином до школи вчергове з журналістами. Тут таки з’явився і батько. Пояснити ситуацію, чому попри рішення суду дитина не живе з матір’ю, чоловік відмовлявся. Мовляв, так переживає за дитину і її психологічне здоров’я.

Як зазначають журналісти, натомість хлопчик, ще не знаючи про мету їхнього віиту, одразу почав говорити, ніи завчив, таке: «Вона мене б’є».

Своєю чергою, вчителі кажуть: для них найперше важливо забезпечити дитині освітній процес. Мовляв, сімейні питання мають відбуватися за межами освітнього закладу.

«Всі сімейні питання мають вирішуватись за межами школи. Дитина школу відвідує, вона охоплена навчанням – для нас це саме головне. А всі претензії, проблеми, поліція, яку викликають неодноразово, – за межами школи», – розповіла заступник директор Інна Юрист.

Як з’ясувалося, в чоловіка це не єдиний син. Є ще один, якому 13 років, він має інвалідність. Зі слів матері, лучанин абсолютно не цікавиться станом хворого сина вже як мінімум років п’ять.

«Аліменти він не платить. Платив частково. Якщо він був на роботі, там де був оформлений, то мені перераховували гроші без його відома. Коли він звільнявся чи його звільняли, відповідно він нічого не сплачував. П’ять років, навіть більше, він його не бачив, дитиною не цікавиться, як і вся його сім’я. Все тягну я одна. Тобто ніякої допомоги абсолютно. Я вже теж подавала в суд кілька років тому. Нічого це не дало. Він кілька разів там поплатив щось, на громадські роботи походив.

Зараз я знов підняла це питання з юристом, адвоката найняла. Але поки ніяких змін. Він вже багато років не проявляє ініціативу. Спочатку, як ми розводилися, то він щось там пнувся. Робив те саме, що зараз робить з Людою. Тільки там дитина здорова і там можна маніпулювати, а ця дитина абсолютно непотрібна, бо вона, грубо кажучи, лежача», – розповіла перша дружина Юлія.

Жінка додала, що в колишнього чоловіка заборгованість по виплаті аліментів становить приблизно 100 тисяч гривень. Людмила теж вкотре йтиме до суду, аби добитися, щоб її дитина була біля матері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Знаю все Показати IP 17 Грудня 2023 20:54
А чому мама приховує, як вона дитину бʼє? Чому не розказує, що коли почалася війна чкурнула в Польщу і сиділа там цілий рік?
Правда Показати IP 18 Грудня 2023 06:43
З такими перснями напевно бідує...по зовнішньому вигляду не судять,але все ж...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus