USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку масово звільняються сімейні лікарі

22 Грудня 2021 15:40
Сімейні лікарі в Луцьку масово переходять з комунальних закладів у приватні або ж відкривають ФОПи. Зокрема, в одній з амбулаторій колишньої другої поліклініки у Луцьку, де працювало 10 сімейних лікарів, звільнилося одразу четверо спеціалістів.

Вони перейшли працювати до «Нової поліклініки» на вулиці Зацепи. А пацієнти, які мали декларації з цими сімейними лікарями, тепер мають їх переукласти. Цю інформацію підтвердила Меланія Щадило – завідувачка амбулаторії загальної практики сімейної медицини № 2 Луцького ЦПМД № 2, інформує ГІТ.

За її словами, це загальна тенденція по всій Україні і в Луцьку, зокрема. А однією з причин масового звільнення спеціалістів є їхня завантаженість, адже внаслідок медреформи, основне навантаження при амбулаторно-поліклінічній допомозі впало саме на сімейних лікарів.

«Тут ще співпало і те, що хвиля коронавірусної хвороби одна за другою, великі прийоми, видача сертифікатів, масова вакцинація населення, – розповідає Меланія Щадило. – Це все було покладено саме на сімейних лікарів і це так виснажило лікарів, що вони шукають, де їм легше було б працювати».

Щодо лікарів, які звільнилися, то зі слів Меланії Щадило, вони мали повний пакет декларантів, дехто при нормі 1800, мав навіть 1900 пацієнтів. То ж частина цих людей переукладуть декларації зі своїми сімейними на їхньому новому робочому місці.

Ті ж, хто побажає залишитися при амбулаторії, ще зможуть укласти з двома лікарями, які продовжують набір пацієнтів. Частину декларацій Меланія Щадило тимчасово переоформляє на себе, як завідувачку амбулаторії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
лучани Показати IP 22 Грудня 2021 15:55
Рвонулись бабло заробляти на фейкових візитах пацієнтів. Потім всі побіжуть назад в державні та комунальні медзаклади.
ветфельдшер Показати IP 22 Грудня 2021 16:05
Так повідомте, які саме лікарі звільняються. Щоб пацієнт знав, що робити і до кого йди далі.
Авжеж до ветфельдшер Показати IP 22 Грудня 2021 16:44
Сімейні лікарі змушені будуть передзвонити до кожного пацієнта щоб набрати собі їх на новому місці. А от до кого йти далі... До Вас, шановний ветфельдшер, ви єдина наша надія! З одніє сторони сарказм, а з іншої... тварини ж не переносять тої хімії яку може переннести людина, тому саме безпечне лікування лише в вас, кому ж як Вам цього не знати. А політвірус теж показав хто кого за що має, так що до вас.
Саша Показати IP 22 Грудня 2021 16:12
То, певно, брехлива інформація від завідувачки, бо ходили чутки що коли сімейні лікарі почали отримувати нормальні зарплати то декого в лікарні почала жаба давити. І, швидше за все, пацієти також підуть за своїми "сімейними", тим більше що вони будуть працювати за тими самими принципами що і в поліклініці. На Волинських Новинах була стаття про приватну клініку за адресою Ковельська 3.
БУХой АЛкаш Показати IP 22 Грудня 2021 16:30
І правильно роблять! Самі лікуйте себе за таку мізерну зарплату при такому навантаженні!
Народна прокуратура до БУХой АЛкаш Показати IP 22 Грудня 2021 20:50
Навантаження, кажеш? А цілодобово поішачити в патрулі чи в слідчо-оперативній групі, без вихідних і свят, за вдвічі меншу зарплату, з забороною іншого підробітку, не пробував? Це свідчить лиш про те, що на попередній роботі звикли до лівих грошей від паціентів, які значно перевищували нинішню зарплату.
Артем до Народна прокуратура Показати IP 23 Грудня 2021 07:48
В патрулі ,,воно,, ішачить ха ха... Ти б на заводі попробував в дві зміни, або вантажником в ,,АртемСіль,, вагони розгружати, або в шахту тебе загнати... Тоді побачив би, і зрозумів що ти абсолютно не ,,ішачить,,
Народна прокуратура до Артем Показати IP 23 Грудня 2021 10:14
Ну, або так. Це не суттєво. Є багато професій справді з сперйозними навантаженням. Навіть у тій же медицині. На швидкій, наприклад. А то знайшли тяжку професію: прийом лише за попереднім записом, у позаробочий час та у вихідні відпочивають, до пацієнтів не виїжджають. Та й робота - температуру поміряти і довідку виписати, або скерувати до більш розумнішого лікаря, профільноо, який, до речі, отримує уп'ятеро менше
Андерсон до Народна прокуратура Показати IP 24 Грудня 2021 06:52
В школі треба було вчитися гарно, тоді не прийшлося му**ром бути.!
Олег Показати IP 22 Грудня 2021 16:40
Думаю, що скоро повертаються назад, бо ж вони звикли постійно "брати на лапу", а в приватній клініці це буде робити проблематичніше.
? до Олег Показати IP 22 Грудня 2021 16:44
Що означає "брати на лапу"? Так не давайте, не будуть брати!
Олег до ? Показати IP 22 Грудня 2021 16:59
Да Ви просто геній!!! Ось виявляється, як можна подолати корупцію в країні - просто не давати і не будуть брати)))
Володимир до Олег Показати IP 23 Грудня 2021 09:48
"Просто перестати стріляти", - якось більшість купилась на таке. А загалом справді - почніть з себе. + жодного разу особисто мій сімейний не просив "подяки"
Сімейна прокуратура до Олег Показати IP 24 Грудня 2021 08:26
В кого вимагають саме сімейні лікарі гроші?!? Наххя таке писати? Де таке є? Скоро добалакаєтесь до того, що або за 800-1000 грн один прийом в приватній клініці, або 2 тижні чекати в державній, бо взагалі нікого не буде. В нас найбільші "нероби": вчителі, лікарі, працівники дит садочків. Всі беруть "на лапу". Ну то ідіть всі в приватну школу\клініку\садочок, і зрозумієте - що у Вас немає таких коштів, і не буде. Тому Шановні, поважайте працю тих, хто є, бо Ви будучи працівником магазину, заводу, менеджером будь-чого, в цих галузях працювати не зможете. Бо немає ні освіти, ні навичок.
123 Показати IP 22 Грудня 2021 16:55
Втікають , бо на сімейних лікарів і медсестер навалили все- що треба і не треба. Вимоги фізично невикональні. За неадекватне винагородження . От і тікають. Найшвидше молоді( бо шукають де легше і більше платять). Одні в приватні поліклініки, другі за кордон. А лямку тягнуть ті , що давно працюють, бо часи непевні, бояться щось змінити. Розумію і тих і других...не повинно бути так, що сімейна медицина так перевантажена і фінансово недоцоцінювана.
Лучанин Показати IP 22 Грудня 2021 17:01
Раніше сімейні лікарі витрачали 50 відсотків робочого часу на відвідування хворих на дому. Після реформ Порошенка Супрун виклики лікарів додому відмінили. Документацію комп'ютерізували. То навантаження навпаки зменшилося.
Лучанин до Лучанин Показати IP 22 Грудня 2021 17:18
Що, і тут Порох тобі в штани навалив?
Сімейна прокуратура до Лучанин Показати IP 24 Грудня 2021 08:31
Серйозно?) Якщо це сарказм - то це гарно. Якщо ні - то це сумна історія.
До порохоботів. Показати IP 22 Грудня 2021 17:29
Валіть за своїм порохом .
яресько Показати IP 22 Грудня 2021 19:56
позовите Супрун - она это придумала - пусть работает. Деньги ходят за пациентом))) это все ходят за деньгами. Супрун свалила в США и все, а вы тут бегайте за направлениями вместо чтоб к врачу попасть!
Ната Показати IP 22 Грудня 2021 22:16
Ще так трохи зарплати платять ...40 грн в годину, то скоро пів країни звалить туди де платять нормально, хоча толкових лікарів зараз днем з вогнем не зшукати, конвеєр, а не медицина.
Наталці до Ната Показати IP 23 Грудня 2021 09:29
А закордоном-8€ година,а в Польщі від 12 злотих,переведіть у гривні.
Андерсон Показати IP 24 Грудня 2021 06:48
Вас всіх треба відправити лікуватися до ветеринарів, може щось дойде в тупі голови

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus