USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Чарівна Катерина Кухар зіграла в Луцьку пристрасну Кармен. Фото

15 Березня 2021 08:59
Зіркове подружжя – прима-балерина Катерина Кухар та артист балету Олександр Стоянов – перевтілилися на сцені Волинського облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка в Кармен та Хозе з пристрасної іспанської історії. Молодого Тореро ж зіграв колишній соліст гурту KAZAKY Артур Гаспар.

Насолодитися балетною виставою «Кармен-Сюїта» за мотивами новели Проспера Меріме лучани змогли увечері 14 березня.

У центрі сюжету – історія про нерозділене кохання, яка вже багато років не залишає байдужими глядачів. Циганка Кармен розриває стосунки з палко закоханим у неї солдатом Хозе заради чарівного Тореро. Це трагічна історія про муки кохання, яка закінчується загибеллю головної героїні.

Балетна вистава, створена хореографом Альберто Алонсо на основі опери Жоржа Бізе, з аранжуванням авторства Родіона Щедріна – класика, вперше показана в 1967 році. Тоді Кармен зіграла відома радянська балерина Майя Плісецька.

Зараз же виконавицею головної ролі стала прима українського балету Катерина Кухар, яку запрошують виступати на найкращі балетні сцени світу. Зірка показала відмінну техніку з чіткими, гострими рухами, роблячи акцент передусім на руках.

Як неодноразово наголошувала балерина, ця роль несе для неї виклик, адже лише Кармен може кохати так, ніби ніколи не кине, а на наступний день піти так, ніби й ніколи не кохала.
Довідково

Катерина Кухар – українська акторка балету, прима-балерина Національного академічного театру опери та балету України імені Тараса Шевченка, заслужена артистка України, народна артистка України. Її називають символом сучасного українського балету.

Олександр Стоянов – український танцівник балету, прем’єр Національного академічного театру опери та балету України імені Тараса Шевченка, заслужений артист України, народний артист України.

Артур Гаспар – танцюрист балету, автор сольного музичного проєкту Gaspar, засновник гурту KAZAKY.
Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus