USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чари «Лебединого озера» на сцені волинського театру

29 Травня 2018 10:54
Із шедевром Петра Чайковського «Лебедине озеро» солісти Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької виступили у Луцьку.

Дійство відбулося на сцені обласного музично-драматичного театру 28 травня.

Головну жіночу партію - прекрасної принцеси Одетти - виконала заслужена артистка України Ольга Кіф’як. Партію принца Зігфріда виконав провідний соліст балету Львівського оперного театру Євгеній Свєтліца.

Балет зібрав повний зал глядачів, які підтримували артистів оваціями упродовж усієї постановки про прекрасну принцесу Одетту, перетворену в лебедя прокляттям злого чаклуна. Найбільші овації зривали виступи Одетти та Зігфріда, злого чаклуна лицаря Ротбарта, чий моторошний образ підсилювався майстерно виконаним гримом, веселого та артистичного Блазня.

лицар Ротбарт


Завдяки неперевершеній грі головних персонажів, неймовірно граційних придворних та дівчат-лебедів, декораціям, костюмам, освітленню, глядачі поринули в заворожуючу атмосферу озера.

Блазень серед граційних придворних


На парубоцькій вечірці в дружньому колі на березі озера вино ллється рікою, але Зигфрід невеселий, адже наступного вечора він повинен серед запрошених на бал красунь вибрати собі наречену.
Та його серце ще не пізнало кохання, і жодна з красунь королівства дотепер не мала честі почути заповітні слова.



І тут його увагу привертають дівчата-лебеді, серед яких одна виділяється особливою грацією та красою. Зачарований принц спостерігає за їхнім танцем і довідується, що всі вони стали жертвами Чорного коршака. Розвіяти його чари зможе лише той, хто зізнається принцесі-лебедиці у вічному коханні, або той, хто зможе ціною власного життя перемогти чаклуна.



Принц обіцяє Одетті, що саме вона стане його обраницею, і саме її він представить на доленосному балі. Але його заклятий ворог підступний: серед потенційних наречених виникає образ Оділлії, як дві краплі води схожої на принцесу-лебедицю. Зигфрід упевнений, що перед ним — його обраниця, тому привселюдно називає її своєю нареченою і клянеться в коханні. У цей момент дівчина зникає, але змінити вже нічого неможливо: клятву вірності виголошено.

На березі таємничого озера принц намагається вимолити прощення в Одетти, розуміючи, що кохана втрачена для нього назавжди.
І тоді він приймає виклик підступного Чорного коршака, щоб звільнити кохану й залишитися на дні озера разом з поваленим ворогом.

У фіналі принц вступає в бій із чарівником, на допомогу юнаку кидається Одетта і вони перемагають.



Фото та відео - Район.Луцьк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus