USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Частину студентів луцького політеху відправили на «дистанційку»

24 Листопада 2023 16:20
В одному із навчальних корпусів Луцького національного технічного університету, що в приміщенні на Потебні, 56, студентів перевели на часткове онлайн-навчання.

Це сталося через порив тепломережі, навчатися у приміщенні холодно, розповів "Суспільному" декан факультету архітектури, будівництва та дизайну ЛНТУ Олександр Андрійчук.

"Пара по кожній дисципліні у студентів в середньому один чи два рази на тиждень, тому якщо одна пара із чотирьох місяців навчання відбудеться дистанційно – це не є проблемою", – вважає декан.
В університеті є сім навчальних корпусів і три гуртожитки. З них тільки три мають автономне опалення, каже керівниця відділу господарсько-технічного забезпечення Світлана Рикун.
З її слів, одночасно на двох об'єктах стався порив: в гуртожитку №2 на Відродження і в навчальному корпусі на вулиці Потебні.

Читати ще: Студентська «дипломатія», граніт науки й перші кроки в самостійність: чим нині живе гуртожиток ЛНТУ

"Було прийняте рішення першочергово зробити ремонт теплотраси гуртожитку. Окрім ремонту, проводять термомодернізацію корпусу на Потебні", – пояснила Світлана Рикун.
З 22 по 25 листопада, коли відбулося різке зниження температури, за розпорядженням адміністрації навчального закладу усі студенти, які мають пари саме в цьому корпусі, були переведені на дистанційне навчання, каже деканка факультету комп'ютерних та інформаційних технологій Інна Кондіус.

Для частини студентів друга пара відбувається в корпусі на вулиці Львівській. Другокурсниця Аліна Котловець каже: на першій парі, яка мала б відбутися в корпусі на Потебні, була вдома.
"Ми звикли до дистанційного навчання, інколи це зручніше, бо не треба зранку вставати, щоб збиратися на пару, можна просто сісти, увімкнутися і виконувати завдання", – розповідає студентка.

Керівниця відділу господарсько-технічного забезпечення Світлана Рикун говорить, що вже 28 листопада студенти й викладачі повернуться в теплі аудиторії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ухилянт з вишкою Показати IP 25 Листопада 2023 07:40
То нічого, головне щоб в армію не забрали!
Студент за 40к до Ухилянт з вишкою Показати IP 25 Листопада 2023 19:56
Та да, армія то не для нас. Нам граніт науки треба гризти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus