USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чат із персонажем і незвичний сюжет: Макс Кідрук у Луцьку – про роман із доповненою реальністю

3 Серпня 2019 14:01
Новий роман – суміш драматичної історії та наукової фантастики – під назвою «Доки світло не зникне назавжди», котрий вийде друком за місяць, презентував другого дня фестивалю «Бандерштат» популярний український письменник Максим Кідрук.

Автор розповів про свій новий твір без зайвих спойлерів 3 серпня на гутірковій сцені.

Насамперед Макс Кідрук зазначив, що детальніше розповідатиме про свою нову книгу в традиційному турне сімдесятьма містами України, яке стартує вже 10 вересня з Києва (розклад презентацій уже доступний у соціальних мережах).

«Я не хочу вам наспойлерити, чи наговорити зайвого, аби вам потім було цікаво читати», – наголосив автор, однак додав, що фантастичне в романі основується на наукове підґрунтя.
У центрі сюжет – історія про двох сестер: Руту, яка закінчує 11 клас, та Індію, яка вчиться на лікаря. Розв’язкою роману стає загибель нареченого Індії, в чому дівчина звинувачує свою сестру. У результаті постійних сварок Рута, своєю чергою, виявляє, що може впливати на реальність у своїх снах.

Макс поділився, що ця фантастична складова виникла в його голові після прочитання праці нобелівського лауреата з медицини та фізіології Еріка Кендела «У пошуках пам’яті», який вивчав феномен людської пам'яті протягом 50 років.
Автор розказав, що звернув увагу на той факт, що людське немовля народжується з уже майже сформованим мозком – структурно мозок новонародженого на 80% відтворює мозок дорослої людини. Проте немовля не вміє, до прикладу, говорити чи вирішувати рівняння, адже між нейронами в його мозку ще немає зв’язків, які формуються протягом перших 12–15 років життя.

Детальніше письменник зупинився на тому, що «Доки світло не зникне назавжди» – це перший його роман із доповненою реальністю. Так, читаючи текст, можна буде безкоштовно завантажити мобільний додаток, який, до речі, розробляє луцька компанія «Ідейл».

Як зазначив Макс, мобільний додаток дозволяє створити інтерактивну обкладинку та побудувати сюжет деревоподібно, а не лінійно.

«Мобільний додаток дає можливість створити в романі абсолютно нелінійний сюжет», – наголосив автор.
І додав, що, незважаючи на наявність додатку, сюжет роману абсолютно самодостатній, тож можна просто читати книгу, не завантажуючи додатку. Однак у такому разі читачу стануть недоступними бокові відгалуження сюжету, завдяки чому з несподіваного боку відкриваються різні сторони роману.

Окрім того, в додатку буде щоденник однієї з героїнь, а також можливість поспілкуватися в чаті з одним із персонажів попередніх книг Макса.

Насамкінець автор анонсував, що після презентацій у рамках туру книги «Доки світло не згасне назавжди» рік нічого не видаватиме і не їздитиме з презентаціями. Письменник, проте, не бере перерви – він працюватиме над серією історичних романів про майбутнє «Нові темні віки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus