USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Чаус в суді заявив, що його викрали і хотіли вбити, але він втік і пройшов 50 км пішки

10 Серпня 2021 14:18
Екссуддя Микола Чаус під час засідання з обрання йому запобіжного заходу 4 серпня заявив, що його викрали і хотіли вбити, а вижив він завдяки тому, що йому вдалося втекти і добровільно з'явитися в СБУ.

Про це свідчить інформація в рішенні ВАКС від 4 серпня, опубліковане 9 серпня в судовому реєстрі, пише Страна.

Незважаючи на те, що суд обирав запобіжний захід у закритому режимі, рішення опубліковано в Єдиному реєстрі. У документі сказано, що, зі слів Чауса, він став жертвою викрадення з метою вбивства. При цьому, за його твердженням, загибелі він уникнув лише тому, що йому вдалося втекти, а далі він пройшов п'ятдесят кілометрів пішки і сам з'явився в СБУ.

Крім того, екссуддя заявив про порушення з боку детективів НАБУ, які не звернулися до ВАКС з клопотанням про його затримання, але зажадали заарештувати його. На думку Чауса, це свідчить про те, що у НАБУ або САП є якісь вказівки з приводу їхніх дій щодо нього.

Крім того, сторона захисту заявила, що Чауса доставили в суд набагато пізніше, ніж через 48 години після його затримання. Але суд цей аргумент не врахував, оскільки СБУ заявила, що Чаус не був затриманий 30 липня - його помістили в лікарню і охороняли заради його ж безпеки.

Нагадаємо, 4 серпня суд відправив екссуддю під домашній арешт. За словами його адвоката, Чауса під домашнім арештом охоронятиме СБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Приговор Петра V Показати IP 10 Серпня 2021 14:53
Аж одяг прорвався, так гнався.
Дід Микита Показати IP 10 Серпня 2021 18:31
Бодай та сова світ бачила !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus