USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Катували і прикували до ліжка»: адвокат екссудді Чауса повідомив подробиці про його викрадення

4 Серпня 2021 08:44
Адвокат Ростислав Кравець вчора зумів зустрітись зі своїм клієнтом Миколою Чаусом.

Про подробиці цієї розмови захисник розповів СТРАНА.ua.

Кравець підтвердив, що СБУ домовилася з НАБУ і «полюбовно» передала Чауса Бюро. Однак доставили екссуддю в СІЗО Служби безпеки. Там Кравець і зустрівся з Чаусом.

За словами адвоката, на сьогоднішньому засіданні в ВАКС Чаус буде давати свідчення – він готовий говорити. Причому Чаус збирається розповісти все про те, як його двічі викрали: спочатку з України вивезли в Молдову в 2016 році, а навесні 2021 року вивезли з Молдови назад в Україну.

Юрист прогнозує, що засідання суду у справі Чауса буде багате на сенсації.

«О другій годині дня чекаємо засідання. Чаус буде говорити все про те, де він був, з ким, що з ним робили, хто його викрав. Він розповість, що п’ять років тому зник з України не з власної волі, і повернувся сюди зараз не по своїй волі. І весь цей час тут знаходився теж не по своїй волі», – заявив Кравець.

Він додав, що має намір просити суд проводити засідання в закритому режимі, щоб не розкривати всі деталі викрадення. Так як, за словами адвоката, у викраденні Чауса замішані всі правоохоронні органи України.

Також Кравець повідомив деякі подробиці про те, що відбувалося з Чаусом з моменту викрадення з Кишинева до того, як він з’явився в Україні.

За словами адвоката, Чауса катували і більш ніж півтора місяці тримали прикутим до ліжка.

«Зараз фізичний стан Чауса вимагає медичного догляду. Він довго перебував у неналежних умовах, йому потрібна психічна допомога в тому числі. Думаю, вже можна розповісти про те, що Чаус більше 50 днів був буквально прикутий до ліжка. Йому не дозволяли навіть митися, тільки давали ходити в туалет. Його мучили, постійно включаючи і вимикаючи світло, постійно клацали вимикачем. Включили і вимкнули. Тортури така», – розповів адвокат.

Нагадаємо, після викрадення навесні в Кишиневі Чаус несподівано знайшовся в Вінницькій області – напівроздягненим і явно нездоровим. Після чого за нього почалася справжня війна між НАБУ і СБУ.

Як результат 3 серпня екссуддя виявився в руках НАБУ, яке ініціювало засідання суду щодо обрання для нього запобіжного заходу. Суд відбудеться вдень 4 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 4 Серпня 2021 08:53
Видно сценаристи 95 -кварталу вже написали сценарій і промовуЧауса
123 Показати IP 4 Серпня 2021 09:06
"катували прикували до ліжка" так написано. Підтримую так йому і треба, згадайте 2014 рік що такі як він чудили. Скільки людей загинуло. Він суддя і чинив беззаконня.
ОГО до 123 Показати IP 4 Серпня 2021 22:12
і шо? майдануті втричі зменшили нам пенсії! і ми маємо їх тепер за це жаліти й героями величати? отце так здобули...дежзраднитський переворот. оце так європа як повна ж.па!
? Показати IP 4 Серпня 2021 09:27
чи не забагато уваги до нього
!!! Показати IP 4 Серпня 2021 10:09
А де обурення демократичної спільноти? Якщо влада антиросійська, то інші стандарти беруться. Польща і Прибалтика як доказ.
Анонім Показати IP 4 Серпня 2021 11:37
По словам адвоката Чауса, бывший судья готов говорить о своём двойном похищении, в котором замешаны все правоохранительные органы Но заседание хотят сделать закрытым, чтобы не раскрывать все детали похищения. Не, так не пойдет. Мы зря что ли всей страной за этим цирком наблюдали? Требуем открытого судебного заседания с Чаусом! Народ должен знать правду. Микола, тримайся. Гаси їх усіх.
Я Показати IP 4 Серпня 2021 21:09
жирного катували сосисками???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus