USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

ВАКС залишив Чауса під домашнім арештом

16 Серпня 2021 13:44
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила екссуддю Дніпровського райсуду столиці Миколу Чауса під цілодобовим домашнім арештом.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретар суду Карина Стойка.

«Апеляційна палата ВАКС залишила в силі рішення суду першої інстанції», – сказала вона.

Відповідно суд залишив без задоволення клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання екссудді запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.

4 серпня ВАКС обрав Чаусу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

У серпні 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро викрили суддю Чауса на отриманні хабара в розмірі 150 тис. дол.

У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус втік із України й переховувався в Молдові. Третього квітня цього року адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева.

30 липня деякі українські ЗМІ повідомили про виявлення Чауса в селі на Вінниччині – нібито житель села Мазурівка сказав поліції, що Чаус перебуває в цьому населеному пункті. Після цього поліція затримала екссуддю, але його пізніше перехопили працівники СБУ та вивезли в невідомому напрямку.

Згодом у СБУ заявили, що «не викрадали» Чауса, а діяли в рамках закону та своїх повноважень, оскільки розслідують викрадення екссудді та незаконне переправлення його через державний кордон.

Зі свого боку НАБУ наполягає на передачі їм Чауса, обвинуваченого в корупції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Двічі викрадений Показати IP 16 Серпня 2021 15:39
Найкраще його було сховати у Лукашенка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus