USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чебурашка, Путін і Шевченко з рогами: в Луцьку діє виставка провокативних артефактів. Фото

5 Грудня 2020 10:13
Протягом місяця лучани та гості міста мають змогу оцінити виставку, підготовлену київським автором родом із Дніпра. В її основі – твори мистецтва, котрі можуть слугувати наочним посібником із минулих років.

Презентація виставкового проєкту Андрія Зелинського «Попередні висновки» відбулася 4 грудня в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

Керівна партнерка музею Леся Корсак розповіла, що, на її думку, кожна людина, котра підходить до 50-річного віку, як автор проєкту, робить свої попередні висновки.

«Виставка – ретроспективна», – звернула увагу вона.

Та ознайомила всіх присутніх із короткою біографією представленого митця. Так, Андрій Зелинський народився в Дніпрі, закінчив Дніпропетровський державний університет (факультет радіофізики). Зараз живе і працює в Києві, який вважає своїм домом та найкращим місцем для творчості.

«Працює в галузі актуального мистецтва, що включає живопис, графіку, принти, відеоарт, фотографію, стріт-арт. Ще з юнацьких років працює дизайнером, художником кіно. Він також професійний лектор, на мою думку. Автор теорії єдиного культурного поля. Філософ та великий патріот України», – розказала Леся Корсак.
Як відзначила керівниця науково-дослідного відділу музею Зоя Навроцька, представлена експозиція провокує та змушує до роздумів.

«Що це? Це твори мистецтва, це артефакти, це об’єкти для думання, дискусії, розмов, це спроба впливу художника на своїх сучасників, на соціум», – зазначила вона.
Андрій Зелинський поділився, що працював над створенням виставки два місяці і назва проєкту в нього виникла під час його створення.

«Чим більше я працював над цими роботами, тим чіткіше усвідомлював те, що зараз найбільш відповідний час для такої назви – «Попередні висновки». Тому що, на мою думку, зараз, як і кілька місяців тому, ми знаходимося в достатньо унікальному стані, коли можна зробити висновки, поки попередні, щодо великої кількості культурних і соціальних процесів, різноманітного ступеня тривалості, починаючи від традиційних річних підсумків, адже незабаром новий рік… Ця виставка – моє велика бажання, спровокувати усіх до підведення якихось попередніх підсумків. Зараз найбільш слушний час», – сказав митець.
Він додав, що вважає свою експозицію радше наочним посібником, який, однак, може слугувати і твором мистецтва.

Читайте також: Милі ведмедики і розмиті полотна: в Луцьку відкрили виставку про наївність дорослих людей. Фото

Фото зі сторінок музею в соціальних мережах
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Коля Показати IP 5 Грудня 2020 11:06
Ви хочете щоб наша молодь була нормальна?
Луцкий до Коля Показати IP 5 Грудня 2020 11:57
Тонкий намёк, что пора легализировать!)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus