USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Чехія надасть Україні вертольоти, боєприпаси та допоможе з підготовкою пілотів F-16

7 Липня 2023 14:22
Чехія передасть Україні додаткові ударні вертольоти, великокаліберні боєприпаси та допоможе в підготовці пілотів винищувачів F-16.

Про це заявив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала на пресконференції з президентом Володимиром Зеленським в Празі, повідомляє кореспондент Європейської правди.

«Сьогодні я підтвердив пану президенту, що Чехія дарує Україні штурмові гелікоптери у найближчі місяці і ще 100 тисяч штук великокаліберних снарядів», – сказав Фіала.

Він додав, що Чехія допоможе Україні підготувати фахівців для використання винищувачів F-16 та надасть Україні симулятор для тренувань.

Читати ще: Болгарія збільшить військову допомогу Україні

«Повинен сказати, що викликає захоплення те, як мужньо Україна захищається від варварського нападу Росії, і я радий, що мужньому захисту, успішній обороні допомагають і наші поставки військової допомоги», – наголосив чеський прем’єр.

Він зауважив, що розв’язана Росією триває вже 500 днів, і Чехія відправила майже 700 одиниць важкої техніки та понад чотири мільйони боєприпасів Україні.

Читати ще: Україна не отримає західні винищувачі під час контрнаступу, – НАТО

На озброєнні чеської армії є близько 40 вертольотів, з яких 30 – радянського та російського виробництва серії Мі. Армія має кілька машин Мі-8 і Мі-17, і їх експлуатація завершиться через кілька років. Вона також має 15 модернізованих вертольотів Мі-171Ш і може експлуатувати їх до 2035 року.

Торік Чехія вже передавала Україні бойові гелікоптери. Замість наданих Україні Чехія домовилась про поставки гелікоптерів зі США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus