USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Чехія вишле ще 63 співробітники посольства Росії

22 Квітня 2021 23:29
Чехію повинні будуть покинути 63 співробітники посольства Росії, а також члени їх сімей.

Про це сказав глава МЗС Чехії Якуб Кулганек, повідомляє Корреспондент.net.

Міністр пояснив, що цей захід дозволить перейти до «суворого паритету» в тому, що стосується чисельності персоналу в посольствах Чехії та Росії.

За його словами, в посольстві Росії у Празі та в посольстві Чехії в Москві, врешті, повинні будуть залишитися по сім дипломатів і по 25 технічних і адміністративних співробітників.

У свою чергу, МЗС РФ вже встигло висловити протест послу Чехії через нові дії Праги щодо російських дипломатів.

«У МЗС Росії був викликаний посол Чеської Республіки Вітезслав Півонька. Йому було заявлено рішучий протест у зв’язку з розпочатими сьогодні Прагою додатковими обмежувальними заходами щодо співробітників російського посольства у Празі», – заявила в коментарі офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Читати ще: В операції з підриву складів у Чехії брали участь шість офіцерів ГРУ. Розслідування

У Москві вважають, що «Чехія продовжує розкрутку антиросійської кампанії під сфальсифікованими приводами і своїми діями руйнує двосторонні відносини».

«Підкреслено, що мова ультиматумів для нас неприйнятна. У відповідь на ворожі дії Праги зажадали скоротити кількісний склад посольства Чехії в Москві з урахуванням істотного диспаритету в категорії прийнятих на місці. Послу сказано, що залишаємо за собою право і на інші кроки в разі подальшого розкручування істеричної антиросійської кампанії в Чехії», – додала Захарова.

Читати ще: На складах у Чехії, підірваних в інтересах РФ, могла бути зброя для України, – ЗМІ

Нагадаємо, що раніше на цьому тижні Чехія вислала 18 російських дипломатів – їх звинуватили в роботі на спецслужби.

У свою чергу, МЗС РФ у звинуваченнях Чехії побачив «американський слід». Підозри на адресу Росії з приводу вибуху на військовому складі в Чехії МЗС називає «голослівними, надуманими і абсурдними».

У відповідь з Москви вислали 20 чеських дипломатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 23 Квітня 2021 06:56
чехів заставив фашингобком першими тявкати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus