USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чемпіонат Волині відвідала учасниця Олімпіади

10 Березня 2015 08:00
На базі луцького спортивного комплексу «Колос» відбувся відкритий Чемпіонат Волинської області з важкої атлетики серед юніорів та юніорок 1995 року народження та молодших.

«Я дуже радий, що багато дітей виступає на наших змаганнях. Дивлюсь, що непогана буде команда юніорська і дівчат, і хлопців. Дуже добре організовані змагання, як Чемпіонат Європи», - каже Заслужений тренер України Микола Авраменко.

Розділяють захоплення знаного важкоатлета й молоде покоління. Не заважаючи на свій юний вік, учасники перед собою ставлять серйозні завдання і піднімають солідні кілограми.

«Важка атлетика – це найкращий спорт. Найбільше подобається піднімати кожен раз важчу штангу і відчувати власну силу. До змагань готувався лише тиждень, бо перед тим довго хворів, але, думаю, добре справився. Займаюсь тільки чотири місяці, тому на Україну ще не хочу. Але на цих змаганнях хочеться потрапити в трійку призерів», - розповідає дев’ятикласник з Луцька Владислав Заганяха.

Інна Ганіч займається важкою атлетикою вже чотири роки. Два роки тому дівчина виборола «бронзу» на ЧУ в Тернополі. Зараз теж хоче спробувати свої сили на республіканському рівні. «Хочу повторити свій результат і буду налаштовуватися на Чемпіонат України в Коломиї. У мене все вдасться, якщо буду наполеглива. Інтенсивні тренування поради тренера – ось простий секрет успіху», - каже спортсменка.

За своїх учнів на змаганнях вболівають тренери. «Хвилюєшся за кожного спортсмена, за кожен його підхід. Коли спортсмен не піднімає штангу, тоді – відчуваєш себе ніяково, - зізнається тренер Володимир Вінцюк. - Перед виходом я говорю своїм учням все те саме, що й на тренуваннях. Вони все з півслова розуміють. Тут все, ніби, й просто, але є свої нюанси».

До залу підтримати учасників прийшла найтитулованіша важкоатлетка Волині – Надія Миронюк. Нещодавно спортсменка стала мамою, але у планах у Надії повернутися в спорт. А в «Колосі» вона спілкувалася з молоддю. «Я підказую молодим спортсменам особливості техніки, бачу за розминкою, що в них відстає і на цьому стараюсь акцентувати їх увагу, - каже Миронюк. - На змаганнях задумаюсь над тим, що потрібно і самі вже працювати. Це ж моя улюблена справа. Потроху повертаюся до тренувань. Працюю над загальною фізичною підготовкою».

За підсумками виступу буде сформована команда для участі в Чемпіонаті України з важкої атлетики серед юніорів до 20-ти років, який відбудеться 24-28 березня в місті Коломия (Івано-Франківська область).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus