USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Через COVID-19 призупинили проект доочистки питної води у школах та садочках Луцька

30 Вересня 2021 21:43
Минулого року у Луцьку стартував пілотний проект доочистки питної води у школах і дитячих садочках. Програма передбачала встановлення спеціального обладнання для додаткової очистки в харчоблоці, а також «фонтанчики», з яких діти зможуть пити чисту і корисну воду в будь-який час. Проте через пандемію його довелось призупинити, а бювети – закрити.

Про це під час засідання виконкому 30 вересня повідомив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

З його слів, у 2020 році у КП «Луцькводоканал» ініціювали проект, у межах якого встановили систему доочистки питної води The water kids у школі № 22.

«Це повноцінна система очистки, яка дає можливість діткам пити очищену та мінералізовану воду з бюветів та використовувати її на кухні для приготування їжі. Але, на жаль, ковідні обмеження зобов’язали школу закрити цей «фонтанчик», і ми на цьому етапі зупинилися», – пояснив доповідач.

Читати ще: На території Луцької громади виявили законсервовані артезіанські свердловини

Зі слів директора комунального підприємства, станом на сьогодні у КП «Луцькводоканал» є відповідне обладнання для того, аби встановлювати бювети.

«У будь-який момент ми можемо це зробити, хоча це не є ліцензований вид діяльності», – наголосив посадовець.

Довідково:

Обладнання The water kids очищує питну воду від домішок, що можуть накопичуватися у застарілих водопроводах, із допомогою спеціального картриджу. Очистка передбачає видалення хлору, органічних та хлорорганічних сполук за допомогою високоякісного активованого вугілля, очищення на 99% від усіх шкідливих домішок на мембрані зворотного осмосу, знезараження ультрафіолетом, а також насичення очищеної води кальцієм та іншими корисними мінералами.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus