USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В 11 школах на Волині досі не перевірили якість питної води

17 Жовтня 2016 12:22
В групі ризику перебувають 200 учнів шкіл у Володимир-Волинському та Луцькому районах, де не здійснили дослідження якості питної води.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 17 жовтня.

Зі слів директора державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталії Янко, лабораторний центр забезпечив проведення досліджень безпечності питної води в загальноосвітніх навчальних закладах області. Наразі майже у 98% закладів провели такі лабораторні дослідження (торік показник становив 41%). Так, з 700 проб питної води 6,5% не відповідали вимогам. У всіх нестандартних випадках надали пропозиції та рекомендації, зробили промивку мереж водопостачання, і після проведення повторних досліджень якість води відповідала нормам.

Однак, попри всі рекомендації і пропозиції, перевірку не провели в повному обсязі відділи освіти Володимир-Волинської та Луцької райдержадміністрацій (9 шкіл Володимир-Волинського та 2 школи Луцького району, де навчаються до 200 дітей). Оскільки досі немає остаточних досліджень питної води, учні цих навчальних закладів перебувають у групі ризику, адже багато інфекцій та захворювань передаються через питну воду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus