USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Через COVID-19 в Україні знизилася кількість дітей, які отримали БЦЖ

5 Листопада 2021 21:45
У Міністерстві охорони здоров’я констатують зниження в умовах пандемії COVID-19 числа дітей, що отримали щеплення БЦЖ – вакциною проти туберкульозу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказала на брифінгу зав. відділу координації програм діагностики та лікування туберкульозу Центру громадського здоров’я МОЗ України Яна Терлеєва.

«На сьогодні за даними статистики 9-ти місяців ми відмічаємо, що повною мірою не всі діти отримали вакцинацію під час перебування в пологому будинку чи після виписки. І практично охоплення складає десь на рівні 58%. Це навіть менше, ніж за аналогічний період минулого року», – сказала вона.

Терлеєва закликала вберегти найменших українців і забезпечити дітям вакцинацію.

«Вакцинація БЦЖ є абсолютно необхідною для того, щоб захистити дітей від розвитку генералізованих або важких форм туберкульозу, які в такому малому віці дуже часто призводять до досить важких наслідків або навіть до летальних випадків», – наголосила вона.

Терлеєва закликала батьків, якщо ті пропустили з якихось причин БЦЖ, звернутися до свого педіатра щодо проведення вакцинації та подальшого спостереження за дитиною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus