USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через Буг збудують міст для пасажирських перевезень

1 Березня 2019 07:40
До 2024 року через річку Буг на польсько-українському кордоні заплановано прокласти міст, призначений виключно для пасажирських перевезень.

Про це йшлося 28 лютого під час програми «Звіти. Наживо» телеканалу UA:Волинь.

Як зазначила заступниця керівника Волинської митниці ДФС України Тетяна Кравець, на розбудову нового пункту пропуску через польсько-український кордон, з урахуванням спорудження мосту через річку Буг, потрібні великі кошти. Окрім того, для повноцінного функціонування пункту пропуску важливою є відповідність інфраструктури з обох боків кордону.

Тетяна Кравець повідомила, що, своєю чергою, Люблінське воєводство запланувало до 2024 року розбудову і реконструкцію траси за напрямком Варшава–Дорогуськ, а на ділянку від Хелма до Дорогуська заплановано спрямувати 225 мільйонів євро грантових коштів. Загалом поляки хочуть збільшують площу свого пункту пропуску майже на 40 гектарів.

Зараз площа пункту пропуску Дорогуськ становить 16,2 гектара, а пункту пропуску Ягодин – 7,6 гектара.

«Розуміючи те, що як не сьогодні, так завтра виникне питання, що ж буде з українською стороною, між собою тісно співпрацюють Волинська облдержадміністрація та Люблінське воєводство. Зараз тривають роботи спільно з Волинською митницею і Луцьким прикордонним загоном щодо розширення пункту пропуску Ягодин, а саме відведення земельних ділянок. Трохи далі від кордону по експортній стороні в нас є зарезервована земельна ділянка, але її буде недостатньо. Польська сторона вже офіційно повідомила про прийняте рішення за європейські кошти до 2024 року спорудити третій міст через Буг. Він буде призначений суто для пасажирських перевезень (легкових автомобілів і автобусів). Тоді наявні два ми зможемо використовувати виключно як вантажні», – зазначила Тетяна Кравець.

Вона акцентувала, що Ягодин – це унікальний пункт пропуску, тому що 45% вантажів від усіх чотирьох пунктів пропуску на експорт виходять саме через Ягодин.

«Якщо за 2019 рік ми вирішимо питання щодо відведення земельних ділянок, збільшивши площу до 40 гектарів, то з 2020 року мова йтиме про проект щодо розбудови пункту пропуску», – сказала Тетяна Кравець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus