USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Конфісковані на кордоні каски повернули

29 Липня 2014 15:17
Польська прокуратура минулого тижня повернула близько 450 військових касок та десяток бронежилетів, затриманих під час спроби вивезення з Польщі до України наприкінці червня цього року. Про це інформує УНІАН.

Про це повідомив заступник окружної прокуратури у Замосці, що розслідує цю справу, Мірослав Бучек.

Він відзначив, що каски та бронежилети повернули громадянину України, який їх перевозив, після того, як провели експертизу. Вона підтвердила, що конфіскований товар не підпадає під опис товарів, вивезення яких вимагає спеціального дозволу.

"Експерт після огляду товарів дійшов висновку, що 445 касок не є вже озброєнням у розумінні закону, порушення якого інкримінували Олегу І. (українцю, якому висунули звинувачення в цій справі), та у зв'язку з цим їх негайно повернули", - cказав прокурор.

Бучек відзначив, що їх вже доставили в Україну разом з десятком затриманих бронежилетів.

Ще 116 кевларових касок визнали озброєнням, і їх подальшу долю визначить прокурор.

Співрозмовник агентства не виключив можливості того, що прокуратура теж їх поверне після завершення справи, оскільки таку можливість передбачає польське законодавство. Але сказав, що передчасно говорити, яким буде остаточне рішення.

Як повідомлялось раніше, 28 липня, прокуратура у польському місті Замосця висунула офіційне звинувачення 54-річному громадянину України, який намагався перевезти з Польщі близько 550 касок та кілька бронежилетів для потреб учасників антитерористичної операції у східних регіонах України. Українець закупив це обладнання у Польщі за кошти українців, які хотіли таким чином допомогти силовикам.

Нагадаємо, це не єдиний випадок, коли волонтери не змогли перевезти допомогу через кордон. Більше того, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що активісти, які допомагали армії, можуть сісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Липня 2014 20:49
"Ще 116 кевларових касок визнали озброєнням, і їх подальшу долю визначить прокурор" - иными словами, нарушение польского законодательства имело место.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus