USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через «Дію» продали вже понад 22 тисячі авто

29 Лютого 2024 09:32
З грудня минулого року через застосунок «Дія» вже продано понад 22 тисячі транспортних засобів.

Про це повідомила пресслужба Головного сервісного центру МВС.

«У застосунку «Дія» можна скористатися послугою з перереєстрації авто з 20 грудня 2023 року. Від моменту її запуску, тобто за трошки більше двох місяців роботи, було перереєстровано понад 22 тисячі транспортних засобів. Завдяки цьому все частіше на дорогах країни можемо бачити транспортні засоби з серією DІ», – розповіли у ГСЦ.

Зазначається, що продавець і покупець укладають договір купівлі-продажу онлайн, а свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і номерний знак отримують у відділенні Укрпошти.

«Водночас продавець авто може як передати новому власнику закріплені за транспортним засобом номерні знаки, так і залишити їх на зберіганні в сервісному центрі МВС для подальшого свого користування на новому авто», – пояснили у МВС.

Читати ще: В Україні почалося бета-тестування освітніх документів у «Дії»

У пресслужбі уточнили: якщо покупець залишив номерний знак продавця, то користуватися авто можна одразу після того, як з’явиться свідоцтво про реєстрацію в «Дії». Але якщо особа замовила новий номерний знак із серією DІ, то керувати автомобілем вона зможе лише після того, як отримає їх на Укрпошті.

Проєкт реалізовано разом із Міністерством цифрової трансформації та ДП «ІНФОТЕХ», додали в ГСЦ.

24 січня заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко заявив, що у «Дії» українці вже здійснили 10 тисяч перереєстрацій транспортних засобів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Лютого 2024 10:37
Дія як дія перекладається на англійську ACTION. То до чого на знаках букви DI?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus