USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Через фірму Івахіва лучани можуть залишитися без теплопостачання

22 Грудня 2017 11:10
Оскільки з рахунків ДКП «Луцьктепло» зняли кошти, вже завтра працівники можуть не вийти на роботу. Заборгованість, яку стягують з підприємства, - штучно утворена фірмою-прокладкою групи компаній «Континіум» «Тепелен».

Про це йшлося під час пленарного засідання 36-ї сесії Луцької міськради 22 грудня.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна повідомила, що усі піврічні переписки та заяви підприємства лишаються без відповіді. Є ухвала Рівненського суду за чотирма скаргами підприємства на дії державного виконавця Шевченка, де його дії визнані незаконними і він зобов’язаний зняти арешт з рахунків підприємства, які мають спеціальний режим використання –для розрахунку по проекту ЄБРР та фінансування виплати зарплат працівникам.
Втім, виконавець ігнорує цю ухвалу суду і для захисту своїх інтересів підприємство змушене звертатися в Мінюст. Попри те, що підприємство реструктуризувало борги з основними кредиторами, 18-20 грудня з його рахунків були списані всі кошти, а це - приблизно три мільйони гривень. Тепер підприємство не має жодної гривні, якою можна розпоряджатися.

Таким чином, під загрозою опинилася подача тепла в оселі лучан, адже немає коштів на виплату зарплат та відсутні перспективи. Є загроза, що вже завтра працівники підприємства не вийдуть на роботу. Валентина Малютіна запитувала у депутатів, як підприємство може достукатися до влади, адже звернення до голови ОДА, Кабміну лишаються безрезультатними.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зауважив, що робота підприємства заблокована внаслідок заяви фірми «Тепелен» за неіснуючим боргом у результаті шахрайських операцій.
«Сума, яку хоче отримати фірма – 28 мільйонів гривень, які хоче отримати «Тепелен» та його власник Степан Івахів. Коли на кону така сума, вмикається телефонне право та важелі впливу, які складно побороти, коли виконавець на офіційні звернення відсилає смайлики», - зазначив Ігор Поліщук.

За вказану суму, з його слів, можна було б завершити ремонт усіх дворів у Луцьку, тож за невідремонтовані двори відповідальний Степан Івахів. Депутат запевнив, що міськрада не дозволить зупинити опалювальний сезон, тому виділить кошти для роботи ДКП «Луцьктепло». Проте зауважив, що лучани повинні знати, хто винен у цій ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 22 Грудня 2017 11:50
Скільки ще треба для того щоб міська рада нарешті зрозуміла: пора нарешті починати видавати дозволи лучанам на встановлення індивідуального опалення. Розробити міську багаторічну програму переходу на інд. опалення. Продумати систему часткової компенсації з міського бюджету на ці цілі, розробити цільове (за розумні відсоткові ставки) кредитування. І рухатись до незалежності у цьому випадку. Тут виграють усі! І міська рада і лучани як споживачі. Програють лише любісти старої системи централізованого опалення, але вона своє вже віджила,- її місце на смітнику історії!
Олег Показати IP 22 Грудня 2017 12:42
Ви спитайте яка зарплата мілютіної та керівництва Луцьктепла. З Преміями надбавками і іншими доплатами це приблизни 18=20 тисяч в місяць кожному. А міська влада кожен місяць підвищує вартість комуналки. Ви забули що це комунальне підприємство тобто керує ним влада міста. Вони зараз про наслідки говорять величезні борги. А як вони виникли ніхто не розповідає, чому ніхто не притягнутий до відповідальності за ці борги.
Олегові до Олег Показати IP 22 Грудня 2017 13:48
А яка, на Вашу думку, має бути зарплата в керівництва Луцьктепла? 3200,00 грн?
Анонім Показати IP 22 Грудня 2017 13:52
Лучани чули, що сказала влада, що ми платимо 28 000000 грн. - за неіснуючий борг, у результаті шахрайських операцій. То де юристи прокуратура поліція суди. всі мають вас за ду?нів і платіть борг, а за рахунок винних може треба погасити, ось хай прокуратура в регресному порядку і стягує хто програв справу, а то з міського бюджету гаситимуть це значить з вас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus