USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Континіум» рейдерством намагається захопити «Луцьктепло»

11 Липня 2017 10:29
Фірма-прокладка, зареєстрована на Кіпрі, з групи «Континіум» намагається незаконно стягнути з ДКП «Луцьктепло» 28 мільйонів гривень, чим планує довести його до банкрутства, аби приватизувати у подальшому.

Про це стало відомо 11 липня під час оперативної наради в Луцького міського голови.

Директор «Луцьктепла» Валентина Малютіна зазначила, що через шахрайські схеми та незаконні рішення судів 2012 року ТОВ «Тепелен» отримало право стягнути 28 мільйонів гривень боргу за послуги, які, фактично, «Луцьтепло» вже винна іншому контрагенту. Відтак, борг подвоївся і компанія вимагає гроші за послуги, які не надавала.

«За цією компанією стоять ті ж, хто представляють котельню на вулиці Карбишева», - зауважила пані Малютіна.
Ці дані підтверджує і державний реєстр юридичних осіб. Зокрема, як бачимо з офіційних документів, за ТОВ «Тепелен» закріплена та ж юридична адреса, де знаходиться котельня, котра перебуває у власності «Континіуму». А сама фірма має статутний капітал розміром 800 гривень і є офшором - зареєстрована на Британстких Віргірнських Островах.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад наголосив, що складається враження буцімто окремі особи свідомо готують до банкрутства «Луцьктепло», аби приватизувати і надавати послуги лучанам за своїми цінами.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт додав, що «Континіум» політизував цей процес, адже вже зараз готується до передвиборчої кампанії. Тому закликав представників олігархічної групи не нехтувати інтересами лучан заради власних амбіцій та збагачення.

«Політика політикою, але є важливіші речі – інтереси громади та лучан. Хтось хоче прибрати до рук «Луцьктепло». З 2011 року тягнеться ця справа і чекали, поки коли нарешті «вистрілить», – зауважив він.

Валентина Малютіна у підтвердження цих слів додала, що активно діяти представники ТОВ «Тепелен» почали саме останнім часом.

Депутат Луцької міської ради та радник міського голови Ігор Поліщук, який довгий час вивчав дане питання, у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини зазначив, що такі дії зі сторони «Континіуму» - це частина плану по приватизації одного з найбільш стратегічних для міста підприємств.

Читати ще: Як з «Луцьктепла» викачували гроші і доводили його до банкрутства. Частина 1

З його слів, менеджмент «Континіуму», який перебував на підприємстві з 2011 року, планомірно та свідомо доводив підприємство до банкрутства, аби потім приватизувати. Проте нині ситуація набула і політичного забарвлення – борг, який був зафіксований ще 2012 року, почали активно вимагати саме зараз.

Читати ще: Як ДКП «Луцьктепло» опинилося на межі банкрутства. Частина 2

«Степан Івахів (нардеп, співвласник «Континіуму», - ВН) та Адміністрація Президента побачили, що вони не можуть захопити владу в Луцьку, тому вирішили місто збанкрутувати і таким чином поставити лучан на коліна. А в подальшому – «Луцьтепло» приватизувати і тримати містян на гачку», - додав депутат.

Разом з тим, Ігор Поліщук переконаний, що захопити рейдерським способом підприємство «Континіуму» не вдасться. «Наші юристи працюють на повну потужність. Переконаний, що з цієї ситуації вийдемо, рахунки розблокуємо і рано чи пізно цю справедливість відновимо і покажемо, хто є хто», - наголосив він.

Ігор Поліщук додає, що відключення гарячої води в місті напряму пов'язане з цією ситуацією. Проте, за станом на сьогодні міська рада готова дофінансувати «Луцьктепло», аби підприємство погасило борг перед ПАТ «Волиньгаз». Наразі це зробити неможливо через заблоковані рахунки «Луцьктепла».

«Окрім того, в разі прийняття змін в держбюджет, підприємство отримає відшкодування коштів по субсидіях. Але й ними скористатись «Луцьктепло» не зможе через дії підприємства, яке контролюється Івахівим», - підсумував депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ігорові Раднику Показати IP 11 Липня 2017 11:08
Ти доаго можеш аивчати але виснивків ти не зробиш бо це тобі не в опері бухати
Народ Показати IP 11 Липня 2017 11:33
коментар було видалено
Народ Показати IP 11 Липня 2017 14:10
коментар було видалено
Суддя Показати IP 11 Липня 2017 14:49
А радник хто? Кропива?
Ігор луцький Показати IP 11 Липня 2017 15:01
Континіум при владі Партії ригеонів віджав котельню на Карбишева в Кропиви.Тепер ,після революції гідності,користуючись підтримкою на всіх рівнях влади забере Луцькткпло,а потім Луцькводоканал.І до гадалки не треба йти.А що патріоти і атавісти думають по цьому питанню?Чи у них найбільша проблема це польські бляхи.А хто захистить людей?
Влад Показати IP 5 Жовтня 2017 19:34
Шо вони вобше в Луцьк носа пхають хай ідуть а то від ше п***юлей получать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus