USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через глобальне потепління на Волині раніше стартували жнива

4 Липня 2016 14:26
У зв’язку з теплими погодними умовами цьогоріч жнива розпочали на декаду раніше, ніж торік.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 4 липня.

Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко, 30 червня в області розпочалися жнива. З його слів, глобальне потепління і зміна клімату вносять свої корективи, адже минулого року жнива розпочинали на декаду пізніше. Жнива цього року розпочалися з обмолоту озимого ячменю, якого посіяли більше 7 тисяч гектарів. Наразі до обмолоту ячменю приступили більшість господарств. Згідно з попередньою інформацією, до кінця тижня дозріє до обмолоту озимий ріпак. Всього цьогоріч збиратимуть зернові на площі 285 тисяч гектарів, що на 15 тисяч більше, ніж торік. Органам влади та сільським головам радять вжити заходів, аби недопустити завищення цін з надання послуг з обмолоту в господарствах населення. За розрахунками спеціалістів, рекомендована ціна становить 16-18 гривень за соту.

Про готовність до прийому зерна засвідчили спеціалізовані хлібоприймальні підприємства «Волиньзернопродукт», Луцький КХП №2, товариство «Агротехніка», філія державної продовольчої зернової корпорації України, що у Володимирі-Волинському. Володимир-Волинський КХП вже розпочав закупівлю озимого ячменю за ціною 3250-3300 гривень за тонну. Протягом суботи та неділі ТзОВ «Прогрес» Володимир-Волинського району завіз 150 тонн ячменю за цією ціною. Комбінат працює цілодобово і готовий закупляти пшеницю 3-го класу за 3530 гривень за тонну, 4-6-го класу – по 3470, ріпак без ГМО – 10 270, ріпак з ГМО – 9770.

Позитивно на ситуацію зі збереженням врожаю вплинув дощ, що пройшов вчора, 3 липня, адже райони отримали достатньо вологи: Любешівський – 51 міліметрів опадів, Маневицький – 22, Луцький – 10. Натомість не вистачило опадів у Ратнівському, Камінь-Каширському та частково Ковельському районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus