USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Через карантин волинський фермер не зміг продати городину, 20 тонн вже зіпсувалося

26 Травня 2020 15:22
Через карантин та тривалу заборону роботи ринків і ярмарків волинський фермер Руслан Хомич не зміг продати вирощену городину. Зі 100 тонн овочів 30% врожаю вже зіпсувалося, йдеться у сюжеті «Суспільного».

Нагадаємо, ринки і ярмарки у Луцьку та області припинили роботу 16 березня. Роботу сільськогосподарським ярмаркам луцькі депутати дозволили відновити 30 квітня.

Руслан Хомич розповідає, що відкриття ринків не вирішує проблему збуту продукції, оскільки є сезонний попит на певні види овочів і зараз закінчився високий сезон.

Нині вирощені в господарстві моркву, капусту та буряк фермер зберігає в холодильних кімнатах. На підтримку температури в них потрібно 10 тисяч гривень щомісяця, додає підприємець.
Фермер каже, що городину навіть попри карантинні послаблення не має куди подіти: «Овочі вирощені за європейськими стандартами, але на жаль, вони нікому не потрібні. Цього року ми взагалі думаємо чи сіяти борщовий набір».
Овочі, які у холодильники не вмістилися, псуються. Частину городини Руслан Хомич мусить викидати на смітник. Утилізував вже 30% цьогорічного врожаю.
У цих ящиках морква, яка вже почала псуватися

Фермер звернувся за допомогою до чиновників з департаменту агропромислового розвитку Волині. Там господарю порадили збувати городину через інтернет, поки не зіпсувалася.

Заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Петриканин розповідає, що найбільша проблема в тому, що зараз весна.

«Карантин, не було такого ринку збуту, як традиційно, тому що більшість фермерів збувають на ярмарках і на ринках, а вони були закриті. Я говорила з Русланом Хомичом, ми попередньо пропонували є такий сайт асоціації міст, багато виробників включилися в нього і мали реалізацію», - каже Петриканин.
Зіпсовані овочі фермер викидає на смітник

На Волині 150 тисяч особистих селянських господарств, понад 600 фермерських господарств, розповідає заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Петриканин. Через карантин, каже чиновниця, більшість із них втрачають прибутки та не можуть збути вирощену продукцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Фермер Показати IP 26 Травня 2020 15:49
дорогі чиновники, які ви далекі від людських проблем, якби ви нагодували своїх дітей борщем з того сайту, може тоді і задумались а не штани протирали
Семен Показати IP 26 Травня 2020 16:35
А , якщо продукція нормальна,у супермаркет офіційно здати не пробував? Чи лише на ринок і чорний нал?
Люблю Україну і прав Показати IP 26 Травня 2020 17:18
А в минулому році також був карантин? Чи тоді як це називалось......
Мікола Яновіч Показати IP 26 Травня 2020 17:20
Трєба було роздаваті бєзплатно щьоб дарма нє пропало!
Ксеня Показати IP 26 Травня 2020 18:09
Чому з 6-ти ринків с.г. продукції у Луцьку залишили тільки два? Сказали, що порушення на ринку біля бувшого "Фуршету" на вул.Єршова, так ці порушення на всіх ринках і в усіх супермаркетах бувають,це що їх також позакривати? Це я так розумію, конкурентів-фермерів на догоду власникам супермаркетів знищують. Фермери не мають де реалізовувати вирощену сільськогосподарську продукцію, а людям немає де її купувати.
олександр Показати IP 26 Травня 2020 18:24
Правильно, хай краще зігниє але ціни він не знизить. Цікаво скільки він заплатив податків за останні 5 років. Бідолаги кожен рік працюють собі у збиток а насправді хваляться своїми мільйонами.
Я Показати IP 26 Травня 2020 18:46
' фермери" не хочуть працювати з супермаркетами. тому що безготівкова оплата. а базар. це готівка....
Ха до Я Показати IP 26 Травня 2020 22:47
Супермаркетам геморройные фермеры не нужны.
Сергій до Я Показати IP 27 Травня 2020 11:17
Може навпаки...супермаркетам не вигідно,бо можна привезти з-за кордону,при цьому якийсь і не один чиновник покладе собі в кишеню кругленьку суму,а супермаркету відшкодують ПДВ...потрійний навар...
Вв Показати IP 26 Травня 2020 19:13
Цікаво, які у цьому департаменті зарплати і що вони практично роблять для розвитку сільського господарства?
Дідо Показати IP 27 Травня 2020 11:44
Москва свіжа? Цьогорічна?
Дідо до Дідо Показати IP 27 Травня 2020 11:47
Не схоже що там лежить рання морква, то чого ниємо, треба було восени-зимою дешевше продавати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus