USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через хаотичні паркани біля дач під Луцьком не можуть проїхати авто рятувальників

29 Вересня 2021 16:54
Перед тим, як затверджувати документ на землю на території дачних масивів, варто перевірити, чи власники ділянок не перегородили вулиці. Адже був випадок, коли на гасіння пожежі не могло доїхати спецавто.

Про це йшлося під час засідання чергової сесії Луцької міськради.

Зокрема, депутати розглядали проекти рішень щодо дозволу на розроблення проектів землеустрою на території дачного масиву в селі Жабка. Як зауважив староста Прилуцького старостинського округу Олександр Гурський, там є проблема через хаотично встановлені паркани.

Читати ще: «Луцькі фавели»: забудовникам пропонують звернути увагу на дачні масиви

«Недавно у нас був випадок, у селі Жабка була пожежа: горіла дача, де мешкає молода сім’я. На щастя, діти були в школі на заняттях. Але туди пожежні не могли проїхати. Хаотична забудова не стільки приміщень, як парканів зробила вулиці недоступні для служб. Добре, що люди оформляють землю і живуть там. Але в подальшому, щоб чи члени комісії, чи спеціалісти, перш ніж приймати технічну документацію виїхали на місце і перевірили межі ділянок в натурі. Якщо треба – то хай люди розгородять, бо завтра й швидка не зможе проїхати», – наголосив він.

Нагадаємо, до міської ради все частіше звертаються громадяни з проханням перевести садовий будинок у дачному масиві в житловий фонд, щоб там можна було зареєструватися. Через це виникло питання про те, що в перспективі тут буде далі, адже для багатьох дачі перестали бути лише місцем для сезонних польових робіт, а стали повноцінним житлом.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 29 Вересня 2021 17:36
Коли порушенні будівельні та пожежні норми у таких будовах заборонено проживати.Соціальна служба має вилучити дітей, дорослих полція має виселити і опечатати будівлю.
Анонім до дідо Показати IP 29 Вересня 2021 21:31
Не вживай більше ту гидоту.
Він до дідо Показати IP 29 Вересня 2021 23:08
Все правильно, одне но-потрібно рішення суду. Навіть для заходу на ділянку.
* Показати IP 29 Вересня 2021 18:45
Хай би пожежники збивали ті паркани! сумніваюсь, що пожежній машині він нашкодить, а як і нашкодить - то з тих господарів взяти. Такі речі, як доїзд екстренних служб - мають найвищий пріоритет
Ну таке Показати IP 29 Вересня 2021 19:46
Нехай спробують проїхати в Луцьку до будинків 3 та 5 повз будинку 1 по вулиці Липинського. Останнім часом навіть таксі нехоче їхати. Загородили проїзд парканом, обмежувачами руху просто з ланцюгів. Диву даєшся що в людей в голові котрі це зробили. А ще більше дивує що місцева влада зможе відповісти за цей безлад коли пожежна чи швидка непроїде коди буде потрібно?
Це Показати IP 29 Вересня 2021 20:34
в Луцьку звична справа. Хай проїде швидка допомога чи пожежна машина по відрізку вулиці від Янки Купали , 5 до Янки Купали 1. А не проїде, бо ця частина вулиці просто зникла - перегороджена парканами і забудована та захаращена всяким непотребом , до речі це все прямісінько на газовій трубі. Міська рада добре про це знає, бачила, читала, але мовчить.
Місцева Показати IP 30 Вересня 2021 10:01
Нехай перевірять проїзди на дачних масивах, що на Володимирській (Нива і Дружба). Ледь легкова через ті чагарники, що порозросталися проїжджає, я вже не кажу про пожарну. І заборів понаставляли хто, як хоче. А побудованих хат там багато.
Спец Показати IP 1 Жовтня 2021 12:11
Та це на 80% вулиць міста так, кожному треба ще вхопити по метру території, бо ж мало…
Спец Показати IP 1 Жовтня 2021 12:12
Житловий комплекс Атлант , взагалі парковку на дорозі зроби і ні один чиновник не помічає на вул. рувненській, а тут якісь дачі…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus