USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Через кукурудзяного жука у двох районах Волині – карантин

3 Вересня 2017 12:32
Через масове поширення західного кукурудзяного жука у двох районах Волинської області за розпорядження місцевих РДА запроваджено карантинний режим.

Згідно з інформацією Держпродспоживслужби, станом на 1 вересня 2017 року карантинний режим по західному кукурудзяному жуку запроваджено у таких районах Волинської області:

Ратнівський — на площі 45 га (район села Заброди);

Старовижівський — на площі 20 га (район села Сереховичі).

На уражених шкідником площах фахівці Держпродспоживслужби рекомендують проводити організаційні заходи щодо створення технологічних карт вирощування кукурудзи з урахуванням зараження західним кукурудзяним жуком площ.

Разом з тим на уражених карнтинним шкідником ділянках необхідно провести глибоку оранку, слідкувати за дотримання сівозміни, висівати сорти та гібриди, стійкі до пошкодження західним кукурудзяним жуком та провести обробку інсектицидами. Протягом наступних 3 років забороняється висівати кукурудзу на полях, де виявлено західного кукурудзяного жука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus