USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Через мор павичів від пташиного грипу у Миколаєві закрили зоопарк

22 Лютого 2017 13:45
Понад 900 птахів зоопарку у Миколаєві опинилися під загрозою знищення, йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Мор почався ще два місяці тому, 28 грудня. Тоді лабораторія Миколаєва нічого підозрілого не знайшла, натомість після дослідження біоматеріалів у Києві було виявлено високопатогенний пташиний грип.

"Це особливо небезпечна інфекція патогенна. Тому прийнято рішення про закриття зоопарку на 21 день. У п'ятницю було взято проби від великої кількості наших птахів і відправлені на дослідження до Києва і Харкова", - розповів директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчій.

За словами директора зоопарку, 7 січня помер дев'ятий павич, після цього жодної смерті не було зафіксовано.

У зоопарку припускають, що пташиний грип могли принести або горобці, або перелітні птахи зоопарку – дикі качки, проте жодна з них не загинула. Тож, у Миколаєві сподіваються, що в Києві або помилились, або виявлений вірус усе ж таки низькопатогенний.

Наразі зачинений для відвідувачів зоопарк дезінфікують і очікують на нові аналізи пернатих.

"Є дійсно унікальні птахи, які утримуються тільки у нас і більше ніде в зоопарках України їх немає. Тому ніхто ось так огульно до таких видів, як бородані, дрохви, підходити не буде. Тільки індивідуально, тільки після дослідження кожного птаха", - наголосив директор, запевнивши, що, якщо нові аналізи таки підтвердять вірус, досліджуватимуть кожного пернатого окремо.

Результати мають прийти вже наприкінці тижня, а наразі медики обстежують і персонал зоосаду – уже закупили для них вакцини, бо ж пташиний грип може бути небезпечним і для людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus