USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Через новорічні феєрверки в Чернівцях загинули десятки птахів

2 Січня 2022 21:47
У Чернівцях у новорічну ніч загинули десятки птахів. Все через вибухи феєрверків, які супроводжують святкування Нового року.

Про цю проблему розповіла волонтерка із захисту диких тварин Вікторія Гусарова, пише 24 канал.

За словами Гусарової, внаслідок вибухів феєрверків загинули десятки птахів.

«Лише в одному парку в центрі міста ми знайшли дев’ять мертвих птахів. Вони загинули внаслідок вибухів феєрверків цієї ночі», – повідомила Гусарова.

Волонтерка зауважила, що всі птахи були ретельно оглянуті.

Читати ще: Інший бік Нового року: на вулицях міст України торговці розкидали тисячі хвойних дерев

«Вони були вгодовані, не мали жодних зовнішніх ознак захворювань. Вони не мали загинути, але... Всі птахи загинули від удару. Про це свідчить ціаноз слизових та черевної порожнини, кровотеча з дзьоба та клоаки. Пташки злякалися і просто вилетіли та летіли в нікуди, у паніці врізавшись у паркан чи дерева», – розповіла жінка.
З 2014 року в українських містах та селах почали забороняти використання феєрверків – а все тому, що люди не дотримуються елементарних правил безпеки. До прикладу, запускати феєрверки слід на відстані не менше 100 метрів від будівель.

Крім того, салюти дуже нагадують вибухи у зоні бойових дій – вважається, що поки в Україні триває війна, на мирній території необхідно відмовитись від феєрверків. На рівні закону феєрверки в Україні так і не заборонили – за це не передбачено ніякої відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 3 Січня 2022 11:40
для чого нам взагалі ті феєрверки, це китайська традиція зустрічати ними новий рік....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus