USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через сморід із затопленого підвалу луцького будинку втекли навіть пацюки

17 Лютого 2018 11:23
Мешканці луцької п’ятиповерхівки на Гулака-Артемовського, 25 оббили пороги комунальних підприємств, адже не можуть знайти, хто відповідатиме за дірявий дах у будинку і повен води підвал.

Про це повідомляє ВРД НСТУ.

Катерина разом із трьома дітьми проживає на 5-му поверсі. Розповідає:

– Я зверталася в ЖЕК. Вони сказали: ми прийдемо подивимось. Вони прийшли, сказали, що треба 8 рулонів. Потім до мене подзвонив директор ЖЕКу і сказав, що не зможуть надати таку допомогу. Дах – ЖЕКа, підвал – ЖЕКа. І якщо наш дім аварійний, значить, ЖЕК повинен щось робити, а за що ж ми платимо такі гроші?

Не лише Катерині дошкуляє дощова погода. Її сусід Богдан – мешканець першого поверху цього ж будинку. Каже, разом з дружиною та маленькою дитиною потерпають від постійного смороду з підвалу, звідки вибралися навіть щурі:

– Течуть труби в підвалі, вода застоюється, запах неприємний, особливо перший поверх , у квартирі сморід стоїть. Звертались ми в ЖЕК, звертались і написали бумагу в міськраду і на гарячу лінію. Поки що відповіді не поступило. Переводять стрілки ЖЕК на Водоканал, Водоканал на ЖЕК.

Головний інженер ЖКП №3 Володимир Михайловський каже, що мешканці будинку мають борги:

– Мешканці цього будинку погано платять за його утримання, на сьогоднішній день мають 49 тисяч заборгованості. Якщо є борг, ЖЕК надає послуги в межах цих коштів, які є по даному будинку. Якщо мешканці мають таке бажання, вони можуть звернутися в департамент житлово-комунального господарства і здійснити ремонт на основі співфінансування 50 на 50 – є такі програми для мешканців, – повідомив Володимир Михайловський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Мутний Показати IP 17 Лютого 2018 12:41
Мешканці даного будинку боргують 50 тис грн за утримання будинку. Так за які кошти має декілька робити ремонт? Тим більше люди не розуміють що дах і підвал є їх власністю .
здраво мислячий до Мутний Показати IP 17 Лютого 2018 17:35
Дах і підвал не є їхньою власністю-тому що вони є на балансі Жеку.Люди платять Жеку за комунальні послуги а саме за утримання будинку-і Жек забовязаний утримувати (тобто робити ремонт) даний будинок.Якби ці люди які живуть в даному будинку розірвали договір з Жеком і створили б ОСББ то тільки тоді дах і підвал був би власністю цих людей і тоді вони б ремонували і дах і підвал за власні кошти-а наразі вони платять Жеку щоб він здійснював ці роботи.Це одне СТИДОТТЯ щоб Жек немав 8 рулонів руберойду щоб перекрити дах щоб він перестав протікати.Навіщо тоді такі ЖКП???Люди позбувайтеся таких Жеків що неможуть вам поремонтувати дах і підвал.Створюйте ОСББ.Тоді ви самі будете розпоряджатися вашими ж коштами.А Жек це безоднє дно!Платиш,платиш щомісяця-а в них постійно нема коштів на ремонт.
лучанка Показати IP 17 Лютого 2018 12:51
Ось тек реально виглядають "послуги" жека, на які підняли тарифи аж на 33% !!!!
Прикольно. Показати IP 17 Лютого 2018 14:29
Журналісти, ви спочатку перевірте як платять жильці з даного будинку гроші за утримання, а потім розказуй те, який Жек поганий. Жек перекриє тому хто платить, а не все життя не платять, а потім хочуть на дурняк. Не той час зараз.
Лучанин до Прикольно. Показати IP 17 Лютого 2018 17:09
До чого тут журналісти?Журналіст звернувся за коментарем до інженера ЖКП№3 і той дав пояснення що у мешканців є заборгованість-ось і все!Журналісти тут ні дочого.Всі питання до Жеку-чому він не ремонтує дах який протікає.
Патріот до Прикольно. Показати IP 17 Лютого 2018 17:16
Не всі ж не платять за комунальні послуги!Є такі що і платять!Не рівняйте всіх під одну планку!Хай 50% платять-але ж платять!
Мутний до Патріот Показати IP 17 Лютого 2018 18:19
Так тими грошами які платять половина мешканців оплачується освітлення сходів, прибиральниця,двірник. А ремонт мешканці повинні робити за свої бабоси або погасити борг і тоді буде робити ЖЕК.
Справедливий до Мутний Показати IP 18 Лютого 2018 10:29
Не повинні жильці робити ремонт за власний кошт! І в програмах співфінансування не повинні брати участь. Доки обслуговує ЖЕК, він повинен виконувати усі необхідні ремонтні роботи! Адже частина людей своєчасно сплачує послуги. А стосовно боржників, то це проблема ЖЕКу, нехай через суд стягує борги! Чому сумлінні платники повинні страждати через недобросовісних сусідів?
Мутний до Справедливий Показати IP 18 Лютого 2018 15:57
Утримання будинку здійснюється в межах коштів які є на рахунках будинку оскільки ведеться побудинковий облік доходів і витрат.
хрущ Показати IP 17 Лютого 2018 19:47
добре було б якби представник Жеку сказав, чи ці люди які звернулись мають заборгованість перед Жеком. БО якщо вчасно платять то тут дійсно не справедливо і образливо, що не роблять. А якщо є борги то немає чому "возмущатись". Чому так пишу, бо літом самі звертались Жек, нам виділили бригаду і руберойд за рахунок Жеку, єдине, що ми купили за свої кошти, але нам вираховують за отримання будинку, ту суму, ми не платимо. І проблем не було. В нас боргів немає. Сусідам відмовили, бо в них 10 тисяч юоргу перед жеком.
люда Показати IP 19 Лютого 2018 10:02
Я зовсім з ішого будинку і ЖЕКУ , платимо все постй но АЛЕ: міняємо лампочки самі Прибираємо в підїзді самі. в дворі часом трохи сміиття зберуть, а будинку ЖЕК нічого не робить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus